≡ Menu

Тенис на корт – един специален спорт

Играта тенис на корт се играе на гладка правоъгълна повърхност, която най-често бива покрита със специална настилка, трева или клей. В играта могат да заемат участие двама човека (сингъл) или четирима (при игра на двойки). Играе се с две ракети (хилки) и малка топка и мрежа по средата на игрището.

Мъжки турнири по тенис

Познати са различни турнири по тенис както за мъже, така и за жени като често наградният фонд стига пет цифрени суми. Мъжките надпревари от групата „Големия шлем” са откритите първенства на Австралия и Франция, Откритото първенство на Съединените американски щати и разбира се, един от най-титулуваните турнири Уимбълдън.

При отборните състезания най-добри са първенствата Купа Дейвис, Хопман Къп и Световна отборна купа. Провежда се и Олимпийски турнир по тенис на корт организиран от ITF под надзора на Международната Олимпийска комисия.

Женски турнири по тенис

Женските тенис турнири от „Големия шлем” имат същата конфигурация както и мъжките. А известните отборни състезания са Фед къп и Хопаман къп. Друг популярен шампионат е този на Сони Ериксон.

Съществуват и куп тенис надпревари за деца и юноши в напреднала възраст с доста прилични наградни фондове, които привличат спортисти от различни точки на света.

Ако не познавате правилата на играта то може да пуснете онлайн игри на тенис, които ще ви помогнат да научите как се държи ракетата и да спечелите големите турнири по света пък макар и виртуално.

В случай, че искате да се превъплътите в ролята на Борис Бекер или Пийт Сампрас, то час по-скоро пуснете някоя хубава игра на тенис и се отпуснете в блажената прегръдка на персоналния си компютър.

В обобщение

Тенисът е специален най-малкото защото привлича интереса на всички народи по света. Това е спортът, който обединява нациите и ни кара да бъдем приятели независимо от пол, раса или религия. Ако вече сте решили да започнете този спорт, преди да се сдобиете с нужните: ракета, тенис маратонки, и специализирано тенис облекло, не забравяйте да сравните цените на избраните от вас продукти и в магазина ни където ще намерите хиляди продукти в категория тенис на корт. Надяваме се, че статията ни е била интересна за вас и ви желаем много успехи на корта и извън него.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!