≡ Menu

С какви варианти разполагате за старата си кола

Когато имате стар автомобил може да се зачудите, какво да правите с него. Възможните опции са няколко:

Първата опция е да продължите да го карата и да се грижите за него всеки ден. Това едва ли ще ви хареса много. Понеже ще ви се налага постоянно да давате пари за този автомобил, което едва ли ще е икономически оправдано. Това е временно решение докато си намерите друга кола или тази спре напълно да работи.

Втората опция да я предадете за скрап. Пунктовете и местата, където изкупуват коли за скрап са много и даже разполагат със собствен транспорт, тоест могат да дойдат на място и да извозят автомобила ви с техен транспорт. Тази опция е за предпочитане ако вашия автомобил не е в движение и няма шанс да стане, повредил се е необратимо и няма смисъл да се оправя. Хубавото на този вариант е, че нещата се договарят по телефона. Получавате офертата преценявате да ли ви устройва и ако се съгласите те идват при вас. Носят уговорената сума, необходимите документи за дерегистрация на колата пред КАТ. Всичко става много бързо и вече не е необходимо да мислите колата.

Трета опция е да потърсите някоя автоморга, която иска да я купи. Тази опция е за предпочитане понеже автоморгите се занимават с покупка на коли, които имат части и елементи по тях, които могат да се използват повторно. Тоест да се ползват за резервни части. Така вие може да получите повече пари за вашата кола.

Може би има и четвърти вариант, но той ще изисква ангажираност от ваша страна. Ако успеете сами да си демонтирате ценни елементи като катализатор, акумулатор, помпи, електрически двигатели и други. Продадете гумите и джантите на автомобила си и всичко друго което може да разкачите. Накрая това което остане може да го предадете за скрап и да сте извлекли максимално от колата си.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!