≡ Menu

Състав на видовете матраци на пазара

Изборът на нов матрак, който да е едновременно удобен, подкрепящ и от високо качество на материали е важен. С него хората с болки в гърба и кръста, могат да получат максимално качеството на съня и да се направи скок в изграждането на интериорния дизайн в спалното помещение.

Физическият състав на матракът тед може да е от полза за интериора и хората, които ще го ползват. Някои магазини за матраци предлагат дори гледка на разрез на матрак. Това е една добра възможност за преценка на качеството, преди покупката му.

Ето и една част от физическите компоненти, които са важни характеристики за избора на добрите матраци.

Матраци с пружини и бобини осигуряват опора за гърба. Броят на намотките може да е в различни размери, според това дали е по-дебел и по-твърд матрака. По-високата концентрация на ламаринени нишки може да покаже по-високо качество.

Матрак с подплата осигурява комфорт – в допълнение към намотките в един матрак, значение има и матрачната подложка. Най-често такава се изработва от материали като пенополиуретан, надутия полиестер или вата и памук. Обширният матрак и уплътнението му често са по-скъпи, но много хора го предпочитат като вариант.

Близка с пълнежа на матрака подплата. Този тип матрак с подложка се намира под ватиран горен слой и обикновено се прави с пяна. Когато търсите в напречен разрез на матрака, меките части се чувстват като мокри на пипане, докато по-твърдата пяна няма способността да се връща обратно в първоначалната позиция. Следващият слой на матрачната подложка е изработен от памучна вата. Това създава повече твърдост в някои области и конкретно в средата на матрака.

Дюшек – външният слой в матрака е изграден от полиестер или памук-полиестер. Ватирането придава на горните слоеве и уплътнение. Това е добра предпоставка да се провери и качеството на шиене с непрекъснати шевове.

Основа на матрака – основата за матрак добавя още едно ниво на подкрепа на матрака. Така обикновената дървена конструкция може да прави матраците по-стабилни от тези с пружини. Съчетание от дървена конструкция под матрака са препоръчителни, за да бъде постигнат максимален комфорт.

Дунапренени матраци – като алтернатива на традиционните матраци, някои видове са изработени изцяло или предимно от латексова или мемори пяна. Те могат да бъдат закупени в различни плътности. Някои дунапренени матраци са изработени от няколко слоя пяна залепени заедно, докато други имат сърцевина в центъра. Дунапренените матраци се предлагат в различни степени на твърдост, за да дадат на хората по-голям набор и опора за гърба. Такива създават и повече възможности за адаптиране на различните тела. Изборът между пяна и традиционен матрак се основава на лични предпочитания.

Изолация на матрак тед и подплата – тази подложка се намира на върха на пружини, така че те да не бъдат усетени от горната част на матрака, а също така предпазва намотките от увреждане на горните слоеве на матрака.

За да намерите най-добрия матрак за комфорт на съня, за намаляване на болки в гърба и кръста или като опора за тялото. Научете повече в магазин за матраци онлайн.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!