≡ Menu

Съвременен и модерен метод повишава мощността на автомобилите

Обикновено, когато си закупим автомобил, ние сме запознати с неговата мощност. Тя е зададена от производителя. Възниква обаче момент, когато може да преценим, че мощността на автомобила не ни задоволява.

Нормално е да искаме да извлечем най-доброто от двигателя. Обикновено това се прави, чрез тунинг – сменят се колянов вал, и други различни части на двигателя. През последните години се наложи един сравнително изгоден метод за подобряване качествата на двигателя, а от там и на автомобила – чип тунинг. С този метод се постига увеличаване на оборота и на въртящия момент на двигателя.

чип тунинг цени

чип тунинг цени

Какво представлява програмата чип тунинг? Днешните автомобили са оборудвани с висококачествени системи за електронна сигурност, компютри, който постоянно следят за правилната работа на различните системи на автомобила, както и на двигателя. Всъщност, компютъра на автомобила съдържа софтуер, програма, записана на един чип. За да имаме чип тунинг, значи управляващата програма на автомобила, записана на чипа, да се подмени с по-нова, подменена и оптимизирана. Така имаме тунинг, посредством нова програма, нов софтуер, който насочва и управлява компютъра, или чип тунинг.

чип тунинг

чип тунинг

Има различни видове чип тунинг – такъв, при който се сменя чипа – при този метод просто се сменя оригиналния чип на компютъра и се поставя нов, оборудван с нов софтуер. OBD чип тунинг – тук, чрез софтуерен способ обновява и изменя оригиналния управляващ софтуер, като на същия чип се вкарва подновената софтуерна програма.

Понякога системата чип тунинг е възможно да причини щети на двигателя. При метода PowerBox – чип тунинг, има специална комбинация от съпротивления между основния двигател и определени датчици, при което до компютъра достига невярна информация, и той управлява двигателя по грешен начин. Като последица, това може да доведе до опасно и неефективно завишаване на мощността, което при определени условия води до сериозни повреди в двигателя. Затова е необходимо да се подчертае, че стандартния чип тунинг е предназначен за немодифицирани автомобили /двигатели/.

чип тунинг цена

чип тунинг цена

Подобряване качествата на двигателя с чип тунинг е добър и ефикасен начин, но трябва да се има в предвид и следното. Не се препоръчва такава софтуерна намеса при вече износени двигатели.Такива двигатели е необходимо да се отремонтират. При по-стари двигатели, трябва методично да се потърси и открие причината за проблема, да не се използва необмислено и прибързано метода на чип тунинг. На пазара има доста фирми, които предлагат софтуер за чип тунинг, но трябва внимателно да се подбере производителя, както и доставчика, за да се програмира софтуер с гарантирано качество. Така препрограмирането на компютрите става по най-безопасен начин.

Чип тунинг

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!