≡ Menu

Съвети как да изградите собствен маркетингов подход за сайта си

Има много начини, по които всеки може да рекламира своя уебсайт и да привлича повече посетители и потенциални клиенти. Докато много от собствениците на страници наемат SEO агенции за промотирането на сайтовете си, с цел да постигнат по-висок рейтинг в търсачките, съществуват много тактики за оптимизация, които могат да бъдат използвани, без да се налага да се наема професионалист. Следват няколко основни съвета за реклама на уебсайт или блог.

локално търсене

локално търсене

 Използвайте социалните медии
Ползването на тези сайтове е много важно, тъй като милиони хора ги ползват и четат всеки ден. Основните социални медии, от които бихте искали да се възползвате, са Facebook, Twitter, Google + и YouTube, въпреки че LinkedIn и Pinterest са също добри сайтове. Създаването на бизнес страница в Facebook и Google + ще ви помогне да достигнете до млади и на средна възраст хора, които разглеждат тези платформи всеки ден.
YouTube е изненадващо ефективен начин за пускане на уебсайт на пазара. Много предприемачи не осъзнават, че видеата, които показват упътвания и съвети за различни области и са свързани с бизнеса им, е много вероятно да се класират като рейтинг на първата страница на Google. Гугъл редовно дава резултати с видеоклипове от YouTube, които са най-отгоре в класирането. Това е и причината да публикувате добри видеа в съответните теми, за направите своята страница по-разпознаваема. YouTube позволява на потребителите да поставят своя уебсайт адрес в долната част на видеото, въпреки че също така можете да го сложите и в края на самото видео.

Местните директория за регистрации
Добра идея е да се регистрирате в локални директории, като по този начин ще насърчите подобрение в ранга на уебсайта си, който е конкретно насочен към потребителите от един-единствен град, окръг или държава. Много хора използват именно тези локални директории, за да намерят фирма, която може да отговори на техните нужди, и са склонни да се доверят на бизнес, който е вписан в някой от тези добре известни локални сайтове. Тези директории могат да повишат статута на всяка уеб страница, те дават по-високо класиране в Google.

Онлайн реклама
Естествено онлайн рекламата е отличен начин да се повиши статуса на даден уебсайт, а също така и неговата репутация. Google Adwords е най-често срещаната форма на онлайн реклама, но съществуват и много фирми, които предлагат подобни услуги, които са на изключително конкурентни цени. Човек може да постави реклами и в Facebook.
Този, който иска да инвестира в онлайн маркетинг, може да избира между това да плати за клик върху рекламата му, или да се разплаща на всеки месец за същото. При PPC маркетинга бизнесът ще инвестира средства (сравнително малка такса) всеки път, когато някой кликне върху неговата реклама. Уебмастър, който има ограничени средства, може да вложи в този тип представяне толкова, колкото е избрал като свой месечен пакет, където разплащането става с фиксиран лихвен процент. Много частни блогове и уебсайтове предлагат реклами от подобен характер и могат да бъдат отличен източник на трафик, особено ако избраното решение е свързано със собствен сайт или блог.

Писане на статии
Сайтовете, където се добавят статии, не са толкова силно класирани, както бяха преди няколко години, но те са все още добри източници на онлайн трафик. Най-хубавото е, че при тях човек не трябва да плаща, за да бъдат публикувани неговите статии. Човек просто трябва да напише убедителен материал, който да е с добър правопис и без граматически грешки, а след това да го представи там. Адресът на рекламираната интернет страницата обикновено може да бъде включен в долната част на статията, въпреки че някои сайтове позволяват поставянето на връзки в цялата статия.
Въпреки това човек трябва да помни, че тези материали не са предназначени да бъдат явни реклами. Вместо това те трябва да съдържат полезна информация, свързана с темата, обхваната в съответната статия. Например, ако един предприемач предлага уеб хостинг, може да напише материал за това как най-лесно да бъде избрана уеб хостинг услуга, или кой вид услуга е най-добрият.

Насърчаването на даден уебсайт или блог онлайн отнема време и упорита работа. Дори професионалист, който използва правилните тактики, ще трябва да изчака определен разумен период, за да може неговата онлайн маркетинг стратегия да проработи и да дойдат посетителите. Добрата новина е, че, дори и без професионална помощ, не е прекалено трудно да се пусне нов сайт на пазара. Независимо дали използвате техники за регистрации в локални директории, или такива за писане на информативни статии, с използването на очертаните по-горе тактики всеки може да получи повече трафик към страницата си и да увеличи печалбите си.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!