≡ Menu

Съвети за добра семейна ски почивка

В нашата страна има много подходящи дестинации, които да изберете ако планувате семейна ски почивка. Планината Бузлуджа е идеалното място за това, тя предлага чудесни ски писти и хотели, в които може да отседнете и да си починете след дългите дни на пистите. Хотела ни е сгушен в нейното подножие, неговият опитен екип ще ви помогне с полезни съвети да планирате идеално ски ваканцията за вас и вашето семейство.

  1. Къде да отидете?
    Коледните и новогодишните празници, и Великден са най-популярните и най-скъпи седмици за почивка на хората. Те съвпадат и с ученическите ваканции, за това е важно да направите вашата резервация предварително. Ако имате малко дете, което заедно с вас ще посети ски почивката, е по-добре тя да бъде планувана през март и април, защото тогава е по-топло и дните са по дълги. Отсядането в хижа е добър вариант ако семейството ви се състои само от възрастни, но когато има и деца е по-добре да помислите за добър хотел, в който да отседнете.
  2. Избор на хотел
    Добре предварително да проучите хотелите на Бузлуджа, за да изберете този, който ще отговаря на вашите изисквания. Така например е важно избраните хотел да разполага освен с удобни стаи и ресторант, в който да похапвате вкусна храна. Няма да е лошо ако имате на разположение и Релакс зона, където да се отпуснете след интензивния ден на ски пистата. В хотел ни освен удобни стаи, ресторант и Релакс зона, има и лоби бар, винарна и игрална зала, където гостите също могат да релаксират вечер. В официалният уеб сайт на хотела можете да откриете повече информация и за актуалните оферти предлагани от хотел.
  3. Пътуване с деца
    Ако пътувате с автобус, е добре да заемете първите седалки, така ако на детето му стане лошо по време на пътуването да можете бързо да реагирате. Повечето автобуси предлагат превоз на детски колички безплатно. Ако ще пътувате с личния си автомобил не забравяйте да вземете веригите за сняг, защото не е момента с кола пълна с деца да изпробвате спирачните си умения по заснежените склонове на планината.
  4. Грижи за децата
    Добре е хотелът, в който ще отседнете да предлага добре организиран детски кът, в който децата ще могат да се забавляват, докато ви е си почивате или си пиете следобедното кафе. Така например Хотел ни на Бузлуджа разполага с чудесно обособен детски кът за отдих и игра за малките си гости.
  5. Ски екипировка
    Купуването на нова ски екипировка за цялото семейство е много скъпо начинание, но можете да я заемете от ваши приятели или да я закупите втора ръка. Важно е да бъдете добре облечени и облеклото да е водоустойчиво. Не пестете пари за аксесоари, като: шапки, ръкавици, очила и водоустойчиви обувки. За да сте добре защитени в планината всеки аксесоар е от голямо значение.
    Каската е от съществено значение в гардероба на скиора и трябва да се носи задължително от всички. Подберете я правилно за вашето дете, така че то да може да чува и вижда ясно, проверете дали очилата пасват добре на каската.
  6. Ски уроци за децата
    Децата се нуждаят от ски училище, та те се забавляват и запознават с други деца на тяхната възраст. Един от най-добрите помощници за обучение на децата е лифта, за това проверявайте добре какви са наличните съоръжения.
  7. Колко време децата да прекарват на снега?
    Времето, което децата искат да прекарат на снега е различно за всяко дете и зависи от неговия темперамент. По-активните деца искат да прекарат повече време на него, но въпреки това те също бързо се изморяват в сравнение с възрастните скиори. Добре е децата да бъдат насърчавани, но не прекалявайте и не ги насилвайте да карат ски ако не искат.
  8. Защитете децата си от влиянието на околната среда
    Не забравяйте, че се намирате високо в планината и е от особена важност да се грижите за здравето и безопасността на всички. Ако сте с малко бебе, вие трябва да го пазите от измръзване, интензивното греене на слънцето и отразената светлина върху снега, като и трябва да имате предвид че високото надморско равнище също може да донесе проблеми на малкото човече.
{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!