≡ Menu

Стратегия за комуникация с Питър

Първата стъпка за справяне с този тип шеф е да се научите как да интервюирате ефективно евентуалните си работодатели. Дори и да разпознаете типа, недейте непременно да отказва­те работата заради него. Ако компанията и позицията ви пас­ват, ако удовлетворяват желаната от вас заплата, този тип шеф може да ви създаде перфектните условия, за да блеснете. След като разберете не само неговите страхове и емоциите, които движат поведението му, но и своите собствени сили и стой­ност, както и кога да ги използвате, вие вече сте в състояние да се справите с шефа си. Притежавате много оръжия и аз ще ви покажа как да ги използвате. Не е необходимо да страдате от тормоза на шефа Приятел, после враг, после пак приятел.

Ще трябва да изминете дълъг път и да промените глед­ната си точка към работата, за да осъзнаете собствената си ценност. Това обаче ще помогне моментално да елиминирате част от стреса, на който сте подложени.

Нека предположим, че сте постъпили на работа в компания като тази на Питър и се чувствате зле.

В много случаи причината за проблемите е, че служителят чувства, че е загубил контрол върху ситуацията и не може да се справи с нея. Намира се в безизходно положение. Въпреки че изпълнява задълженията си, той не постига желания ефект. Както си спомня Стейси: „Каквото и да направех, беше греш­ка. Загубих представа какво бих могла да му отговоря и как да успея в работата си.“

И така, как да си върнете контрола и да спрете да се измъч­вате? Можете ли да накарате шефа си да разбере колко много ви влияе и по какъв начин? Можете ли да му помогнете да стане по-добър шеф? Можете ли изобщо да му помогнете по някакъв начин?

Първата стъпка е съвсем проста. Направете я утре и ще ви­дите как ще промените нещата. Много от вас сигурно ще си

кажат, че това изисква от тях самочувствие, каквото нямат, но нека ви уверя, че самочувствието се гради върху успехи и се подхранва от тях. След като веднъж започнете да упражнявате „мускулите“ на самочувствието си, ще усетите как силата ви расте. Работете с тях и ще бъдете изненадани колко много ще постигнете.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

Следваща »

« Предишна

error: Content is protected !!