≡ Menu

Стилът – що е то и как да го постигнем?

Абсолютно наясно сме, че има жени, които просто крещят „стил” с целия си вид. Ако ги огледате от глава до пети, ще забележите, че няма нищо кой знае какво по тях, но въпреки това изглеждат зашеметяващо и вие, неволно, въздишате след тях. Каква е тайната им?

Мода и стил – това са две напълно различни неща и започвам именно с тази уговорка. Можете да носите всяка нова дрешка, която се е появила напоследък и е все още толкова гореща, че чак пари, и все пак да не сте дори близо до това да изглеждате стилни. Модата се мени постоянно. Колкото и да се въртят нещата през годините, винаги има нещо ново на хоризонта, което чака да се втурне към щандовете с шашнати купувачи. Да бъдеш стилен означава, че дори и дрешката на мацката отсреща да е от колекция, навършила три години преди месец, не можеш да отречеш, че стои зашеметяващо и излъчва неповторимост и индивидуалност.

Без страх от експерименти – това е едно от основните правила, докато търсите своя собствен стил. Обикновено най-добрите комбинации се получават от неща, които на пръв поглед не са съвместими. Но ако се престрашите и ги съчетаете, ще откриете комбинации, които ще ви накарат да се влюбите в тях. Ще бъде очарователно и смело ще го наречете с вашето име.

И все пак слагайте спирачки от време на време. Има разлика между това да бъдете стилно облечена и да бъдете натруфена кокона. Не прекалявайте с аксесоарите, колкото и страхотно да ви се е сторило това на онзи билборд пред мола. Тайната на добре изглеждащата жена не се състои в това, че няма какво повече да добави по нея, а че няма какво още да се махне. Семплото винаги е било красиво, така че опитайте!

Класиките са станали неслучайно такива. Това са дрехите, които са се доказали през годините и подиумите и са станали еталон на стил. Трябва да намерите подходящите за вас. Дали това ще бъде черната изящна обувка, елегантно сако или пола с обикновена кройка, не пропускайте този акцент.

Съобразявайте се с вашия свят. Изброените класики по-горе съвсем не са подходящи за вас, ако любимата ви обувка са кецовете, а любима връхна дреха – горнище на анцунг. Ако сте спортна натура и работата ви не изисква определен дрескод, съсредоточете се върху нещата, които ще ви карат да се чувствате добре. Ако дадена дреха ви е неудобна и докато я носите си мислите за нея и за това как ви стои в определен момент, значи това не е вашата дреха. По-добре не я носете повече.

Накрая ви давам и една идея. Направете си списък с нещата, които според вас трябва задължително да имате в гардероба си. Сложете неща, които ще можете да носите и след 10 години, като единственото, което трябва да правите е да си купувате просто по-нови модели през сезон-два. Аз ви давам примерен списък с идейки – дълга рокля без колан, която стои чудесно под почти всеки модел яке, късо кожено яке, класическа черна пола, бяла памучна риза, елегантен часовник, който може да изпълнява ролята и на гривна, черен панталон, класически обеци-халки (по-големи или по-малки зависи от вас), класическата черна рокля, червени обувки с ток, елегантна малка чанта без дръжки…

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!