≡ Menu

Спортни парфюми

Здравословното хранене и като цяло здравословният начин на живот имат много последователи през последните няколко години. Практикуването на йога, посещението на фитнес зала, пилатес курсове, тичането в парка, курсове по Kangoo Jump са само част от дейностите, сред които можете да избирате.

Увличането на хората по всякакъв тип физически активности провокира цяла една индустрия. На пазара вече може да се намери всичко, от което може да има нужда един активно спортуващ човек. Предлага се всичко: от спортни дрехи и обувки, всякакви мобилни устройства измерващи пулс, изгорени калории и функции на тялото, принадлежности за изпълнение на някои упражнения във фитнес залата, козметика и парфюми за активни хора.

Всичко изброено до тук, в малка, или не толкова малка степен е свързано със суетата. Да, точно за суета става дума! За някои хора може би спортът и суетата са несъвместими и дори изключващи се понятия. Тенденцията към активно спортуване обаче предразполага суетата да бъде част от спортуването. Знаейки, че в залата може да се срещнем с познати лица искаме да изглеждаме възможно най-добре. По тази причина купуваме спортни екипи на известни марки, спортни обувки от последно поколение и използваме парфюми, когато спортуваме.

Разбира се, целта на тренировката не е да покажем колко модерни можем да бъдем. Съгласете се обаче, че никак не е приятно да минете край някой, който не използва никаква козметика или парфюм преди тренировка и естествено е обилно изпотен. Да, не всеки човек се поти и телесната течност е с неприятна миризма, но все пак – по-добре е да се подсигурим.

Парфюмерийната индустрия е напълно в час с всички популярни тенденции сред населението. Ето защо компаниите все по-често извеждат на пазара парфюми, които са перфектни за физически активни хора.

Повечето от тях можете да разпознаете по думата „Sport” включена към наименованието. Целта на спортните аромати е да неутрализират неприятната миризма на пот и да създадат свежест. В съставът на спортните парфюми често се включват съставки, които действат ободряващо, енергизиращо и тонизиращо на човешкия организъм. Някои от тях са цитрусовите нотки, акордите на мента или джинджифил.

Особеност при спортните парфюми е липсата на алкохол /спирт/ в парфюмната композиция. Избягвайки добавянето на спирт към ароматите производителите гарантират, че използването на този парфюм няма да раздразни или причини алергичен обрив на кожата.

Спортните ухания не са от групата на сложните аромати. Дори напротив – те са по-скоро „статични“, ароматът не се развива, няма шлейф. През цялото време уханието е същото каквото е било в самото начало. Важно е да се отбележи, че използването на парфюми при физически натоварвания трябва да е умерено. Известен е фактът, че всеки парфюм се „активизира“ от топлината на тялото.

Не случайно е препоръчително за ежедневна употреба парфюмите да се използват на местата, на които пулсът се усеща най-много и са най-топли – зад ушите и по китките. Ако използвате парфюм преди да посетите спортната зала или да практикувате друго спортно занимание – бъдете пестеливи! Приятно е дори в спортна атмосфера да усетиш свежо ухание – това е знак за поддържан човек и добра хигиена.

Никак не е приятно обаче да бъдеш задушен от натрапчив и супер силен парфюм, докато правиш последно повторение на сложно упражнение с тежести, например. Парфюмите, които компаниите създават за спортни цели се отмиват с чиста вода, така че душът взет след тренировка ще заличи спортния аромат и ще Ви остави възможност да използвате любимият си ежедневен или вечерен парфюм. Флаконите на спортните аромати са много удобни за носете в спортния Ви сак. Те са с изчистени линии, без много цвят и излишни декорации по опаковката.

Без значение дали сте запалени по спортните дейности, или от време на време ходите да тичате в парка, определено се нуждаете от спортен парфюм в своята колекция. Понякога ароматът може да бъде съчетан дори и с ежедневния ни стил. Винаги щом решим да се облечем с дънки и непретенциозна тениска, можем да допълним цялостната визия със свежо, спортно ухание.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!