≡ Menu

Спа хотели

Имаше време, когато спа хотелите бяха лукс и услугите им бяха много скъпи и недостъпни за хората. Но хората вече посещават този тип хотели с цел лечение и релаксация. Това са места, където човек може да се разтовари от умората, грижете за дома и семейството, стреса в работата и да помисли макар и малко егоистично само за себе си. Спа хотелите са идеално място за това, както тези в големите градове, така и тези в планинските и морски курорти.

Спа процедурите в хотелите се извършват от добре обучени специалисти и под консултацията на лекари. Една от най-разпространените спа процедури е ароматерапията. Напоследък се предлагат най-различни аромати за спа, като магнолия, чаено дърво, кардамон, шафран и други аромати, които са традиционни за азиатските спа хотели. В спа хотелите се предлагат и масажи както класически, та също и с мед, шоколад, зехтин дори кафе.

Последна мода в тези процедури е приложението на грозде. Някои от големите винарни които имат и собствени спа хотели предлагат най-различни процедури с грозде – бяло и червено, като от него се използват както семките, така и кората на гроздето. Така се осъществява един затворен цикъл на производството на вино и спа терапии с грозде в тези хотели.

Спа хотелите предлагат и различни козметични процедури за липосукция на корема и други части на тялото например. Някои спа хотели са обособени и като медицински центрове за отслабване, пластични операции и възстановяването след тях, оздравителни диети. Спа хотелите предлагат и други видове анимации като терапии с животни, растения и цветя.

Спа хотелите са място, където могат да се постигнат много оздравителни резултати за човешкия организъм и дух без това да има нещо общо с обикновената и потискаща болнична или санаториума обстановка. Развитието на спа хотелите и в бъдеще ще предлага все по-нови услуги в полза на човека, на неговото здраве, красота, добро настроение и положително мислене за света и хората около него.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!