≡ Menu

Ски ваканция в Банско

През последните десетилетия град Банско заслужено зае своето място като топ ски дестинация на страната и една от предпочитаните в Европа, която привлича почитателите на зимните спортове от близо и далеч. Географското му местоположение прави възможно практикуването на ски, сноуборд, биатлон, слалом и ски бягане. За целта са изградени професионално подготвените и обезопасени писти обща дължина 75 км. Най-ниската точка на ски центъра е 990 м., а най-високата е 2560 м.

Над 260 машини за изкуствен сняг са позиционирани 90% от пистите и им осигуряват трайна първокачествена снежна покривка и осветление предоставящо възможност за каране и през нощта. Трасета за начинаещи, леки писти и такива на професионалисти дават отлични възможности на настоящи и бъдещи почитатели на зимните спортове да се насладят на своето хоби. Неопитните скиори могат да се възползват от услугите ски училищата в курорта. За малките скиори са предвидени подвижна детски влекчета и детска ски градина пътека-въртележка. Голям избор от хотели за почивка в Банско прави курорта предпочитана дестинация дори за кратка ваканция.

Всеки топ ски курорт се нуждае от топ ски писта осигуряваща на професионалистите адреналин и възможност на демонстрират уменията си. В това отношение Банско не прави изключение от световните ски дестинации със своето трасе “Томба”, кръстено на едноименния скиор от италиански произход, който нееднократно е оценил качествата му. От тук се дава и началото на Световните купи по ски с домакин град Банско. Достъпът до пистите е уреден от 24 километрови кабинкови лифтови съоръжения и ски влекове с различен капацитет. От лифтовете се разкрива неповторима панорама към живописните дарове на национален парк Пирин, чиято красота е международно призната за световно природно наследство от ЮНЕСКО.

Снежните забавления са допълнени още от ледена пързалка и уникалният за страната Фън Парк даващ възможност на екстремните скиори и сноубордисти да се изявят свободен стил. Освен като център на българщината, смело можем да наречем Банско центъра на зимният туризъм у нас.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!