≡ Menu

Симптоми и признаци на чернодробен иткер тип В

Съществуват няколко вида хепатит, които се отличават по начина на предаване. Чернодробна инфекция тип В се отнася до възпаление на черния дроб, която е причинена от вирус. Заболяването се разпостранява чрез полов акт или интравенозни наркотици, както и контакт с отворени кожни лезии. Специалистите занимаващи се с проблемите на чернодробен иткер ” ви предоставят подробна информация за това заболяване, която ще ви бъде полезна при вземането на превантивни мерки.

Инкубационния период на вируса е 2-6 месеца. Той е изключително заразен, тъй като може да бъде много устойчив извън тялото в продължение на седмици, даже и при сухи атмосферни условия.

Съществуват различни симптоми на чернодробен иткер тип В, а именно: жълтеница, гадене, коремна болка, треска, загуба на апетит, сърбеж, тъмна урина, промяна в цвета на изпражненията и др. Важно е да се знае, че симптомите не се проявяват веднага. Те могат да се идентифицират в един по-късен етап на заболяването. Дългосрочните последствия от този вид инфекция са причина за смъртта на много пациенти по целия свят. Повечето хора се възстановяват, въпреки че имунната им система вече е отслабена и са носители на вируса на хепатит В. Заболяването често води до допълнителни усложнения като цироза или рак на черния дроб.

Предотвратяването на болестта може да стане чрез имунизация с две дози ваксини, специално разработени за този здравословен проблем. Друг начин за превенция е спазването на определени условия. Избягвайте споделянето на игли за интравенозни наркотици, татуировки или пиърсинги без необходимата стерилизация на инструментите. Практикуването на безопасен секс може да ви предпази от инфекцията. Наред с това, хората трябва старателно да се грижат за всички отворени рани. Не споделяйте самобръсначки и четки за зъби за да сте сигурни, че няма да се заразите от вируса на хепатит В.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!