≡ Menu

Сервиз за автоклиматици

Много е важно да знаете къде можете да получите добър ремонт и поддръжка на климатизацията на колата си, за да сте сигурни че на пътя ще имате работещ климатик, което от своя страна да осигури комфортно шофиране. За целта трябва да сте на ясно, какви щети можете да получите ако шофирате с повредена климатизация.

При лоша климатизация и повреда разходът на горивото може да се увеличи доста, да се натовари двигателя и в купето да навлезе мръсен въздух от изгорели газове. Това наистина са много лоши признаци, които не само влияят зле на колата ви, но и на здравето ви и за това трябва да бъдат отстранени в най-кратки срокове. За да не стигате до подобни ситуации трябва поне веднъж в годината да проверявате автоклиматизацията на автомобила си.

Трябва да знаете, че именно диагностиката е водеща при извършването на ремонт, която може да ви спести доста пари в последствие.

Едни от най-често срещаните повреди които налагат ремонт на автоклиматици са зацапване/ повреждане на кондензатора, както и поленовия филтър, също така изтичане на фреон, скъсан маркуч и разваляне на лагера на компресора.

Тези проблеми могат да се установят и отстранят много лесно от доказалите се в ремонта фирми на пазара. Една от най-качествените и надеждни системи за диагностика е тест LEAK DETECTOR, която горещо се препоръчва от специалистите.

Въпреки добрите фирми и диагностиката с която работят, най-важно за добрата работа на автоклиматика си остава профилактиката и наблюдението. За целта трябва редовно да следите състоянието на полевия филтър и кондензатора, които трябва да са изключително чисти, за да може и въздухът който влиза в купето на колата да е свеж.

Трябва да се следи и състоянието и на кондензатора, който охлажда вкарания от компресора въздух.

За изненада на всички най-слабо място в климатичната система се оказва лагерът на компресора, който може да блокира и да скъса ремъкът.

Именно поради тези причини съветът на специалистите е профилактиката и навременният ремонт.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!