≡ Menu

Ролята на цветовете за един онлайн магазин

Съдържание, съдържание и пак съдържание – това ще чуете да ви повтаря всеки специалист по маркетинг, когато му зададете въпроса на какво да наблягате за повече продажби във вашия онлайн магазин. Съдържанието от своя страна си има свои правила, по които можете да се водите, ако искате то наистина да има ефект и да привлече нови посетите в електронния магазин, които от своя страна да се превърнат в купувачи на магазина и в последствие да донесат нови и по-големи печалби за вас като търговец.

Едно от правилата, които играят важна роля при привличането на потребителите, е следването на определена цветова схема. Какво ще рече това? Вие най-добре от всички познавате онлайн клиентите си. Следователно ако продавате дамско бельо е редно да изберете най-подходящите за дамска аудитория цветове – розово, червено, лилаво. Ако клиентите ви са мъже, то цветовете, които със сигурност ще апелират към тази група са: черно, сиво, синьо, кафяво. Ако имате широка целева група, в която се числят мъже, жени, младежи, а възрастовата граница е разтеглива, то тогава най-сигурният избор за използвате на цветовете ще се ограничи между бяло, сиво, светло синьо, а ако става въпрос за премиум продукти от висок клас, бутикови, маркови и луксозни стоки, то черният цвят е най-подходящ за тях.

След като измислили подробно и сте готови с избора на основната цветова схема, ще е най-добре да обърнете голямо внимание и на по-дребните детайли, които се ограничават до конкретните продуктови страници в онлайн магазина, рекламните банери, специалните оферти. Когато имате промоционално предложение и искате да насочите вниманието на клиентите и посетителите на магазина към него, ще трябва и да измислите по-добър начин, по който да го направите. Тук отново на помощ идват цветовете. Замисляли ли сте се, кой е цветът, който най-често ви кара да се съсредоточите или да обърнете внимание на нещо/някой около вас? Нека позная! Това със сигурност е червеният цвят. Разходете се по произволно избрана търговска улица и сами ще се убедите, че навсякъде, където е обявена разпродажба, това е маркирано със съответната червена табела/постер./брошура или друго. Следователно е препоръчително да прикрепите към снимките на всеки промоционален продукт в онлайн магазина ви червен етикет с надпис ‘РАЗПРОДАЖБА” или както е модерно “SALE”.

Ако използвате правилните цветове за правилните цели, можете да постигнете резултати и печалби в електронната търговия, с които дори опитните играчи не са могли да се похвалят, когато са прохождали.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!