≡ Menu

Рецепта срещу косопад с майонеза

Косопад маска с майонеза за коса

Помните ли кога за първи път осъзнахте, че косата ви оредява и се уплашихте, че ще оплешивеете? А колко рецепти изпробвахте без никакъв успех и как се борихте с неприятния косопад? Със сигурност – да, понеже такова нещо не може да се забрави.

Ако все още търсите Вашето лекарство срещу косопад и се чудите защо нямате успех, вече сте на правилен път. Защото едно от най-силните оръжия при оплешивяване се намира само на няколко крачки от вас, в съседната стая. Почти всяка домакиня го има в хладилника си, въпреки че повечето от вас дори не подозират за чудните свойства на този продукт.

Лечение на косопад с майонеза

Сред най-лесните и сигурни средства за лечение на косопад и оплешивяване е натуралната майонеза. Да, мнозина ще се учудят и ще откажат да намажат косата си, но всички те трябва да осъзнаят, че тази храна действа на космите като свръхмощен допинг и е един от най-силните хидратанти за изсушената кожа. Казано с други думи, ако Вашата коса е изтощена и суха, лечението с майонеза ще направи чудеса.

Полезното действие на майонезата при косопад се дължи на богатото съдържание на аминокиселини и антиоксиданти, които укрепват корените, придават блясък и еластичност. Ето как да третираме с този чудесен балсам срещу оплешивяване.

Вземете бурканче майонеза, но внимавайте да е направена изцяло от истински продукти – без заместители и консерванти, понеже именно те действат при косопад. След това навлажнете косата си с топла вода, но все пак не прекалявайте с душа. Вземете една лъжичка от буркана и започнете да нанасяте, все едно покривате с балсам. Няма точно определена мярка за количеството, защото то зависи преди всичко от дължината и дебелината на космите.

След като приключите, увийте главата с найлонова торбичка или шапка за душ, тъй като така ще съумеете да запазите топлината. Когато кожата се затопли, порите се отварят широко и полезните съставки проникват по-надълбоко. Останете така между двадесет и тридесет минути, а ако степента на косопад е висока – може и повече.

Когато времето изтече – измийте майонезата с помощта на предварително разреден с вода шампоан. През цялото време бъдете нежни и щадете Вашата коса.

Представяме ви и рецепта за домашна майонеза, която е сравнително евтина и лесна. Препоръчваме Ви да третирате с нея, за да сте напълно сигурни какво е съдържанието на Вашия балсам срещу косопад.

Видео рецепта за домашна майонеза срещу косопад.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!