≡ Menu

Рецепта за палачинки

Наскоро попаднах на една рецепта за палачинки, която много сериозно мисля, че много хора трябва да опитат, защото повечето домакини и хора които обичат палачинки мислят, че това е една много проста и никак сложна за изпълнение рецепта и са напълно прави. Има рецепти, които са сполучливи, много добри, но има и рецепти които са повече от добри, по-скоро страхотни, а тази рецепта за палачинки е страхотна или е върховна, ако щете, за това мисля, че непременно трябва да я опитате, и ще се убедите много бързо като я опитате. Аз горещо ви я препоръчвам полята с кленов сироп, така ги опитах за пръв път и така ще ги запомня, има неща които не можете да забравите, а тази рецепта е точно такава, не можете да я забравите щом веднъж сте я опитали.

рецепта за палачинки със сладолед и ягоди

рецепта за палачинки със сладолед и ягоди

Ще се опитам да разкажа какво точно се получи в процес на приготвяне и след като вече бяха готови. За голямо наше учудване тестото за палачинки се разнасяше много лесно в самия тиган. До сега всички други рецепти, ако не бързаш да разнесеш тестото или остава дупка, която запълваш със допълнително тесто или става една странна форма на края, като три четвъртити палачинка или се получава като опашка, смятам и мисля че и на вас ви се е случвало. Нищо хорско не ни е чуждо, това сме ние хората :). Бяха съвсем като всички палачинки на вид само дето като се пекат в тигана не се свиват, това ми направи силно впечатление на човек, които наблюдава от страни докато те се пекат. Аз също обичам да готвя и то доста сполучливо според хората, които ми хапват ястията. Да не си помислите, че е някой които не разбира и само и само похапва, е аз не съм такъв, обичам доста да готвя и крайния резултат почти винаги ме радва. Да се върнем към рецептата, носеше се страхотен аромат, не бяхме слагали ванилия на палачинки до сега, като че ли ванилията беше само за сладки и кексове. Голяма грешка, страхотно се получава и на палачинки и по-точно на точно тази рецепта.

рецепта за палачинки с плодове

рецепта за палачинки с плодове

След като първата палачинка беше изпечена и намазана с краве масло и от двете страни, опекохме и другите единайсет палачинки. От това тесто се получават точно 12 както пише в самата рецепта, за голяма наша радост и нашия тиган беше с диаметър 20 сантиметра, по-точно на дъното на самия тиган.

След като и 12те палачинки бяха готови си взех една палачинка. Разтягаше се, беше като жива, ще кажеш че тестото е умно, странно беше това, за пръв път ми се случваше да ям нещо правено от тесто, което е леко еластично, човек винаги е скептичен към новите неща, особено храната, на масата имаше доста сладка, от кайсии, малини, течен шоколад, кристална захар, мед, пудра захар и кленов сироп за който писах по-горе, той беше моя избор и като ги опитах с кленов сироп не посмях да си сложа нищо друго, просто беше невероятно вкусно, другия път като правим ще опитам, по-точно ще събера сили да опитам и с някакво друго сладко, много обичам и поръсени със захар, захарта хрупка много приятно в палачинката :).

рецепта за палачинки с плодове и кленов сироп

рецепта за палачинки с плодове и кленов сироп

Нямаше член от семейството, който да се оплака, всеки искаше повече, само че имахме друга работа и нямаше време да се приготвя още тесто за палачинки, да се чака да престои 30 минути и чак след това да почнат да се пекат отново, нямахме това време за огромно наше съжаление.

Всеки който обича да похапва вкусни неща трябва да опита непременно тази рецепта за палачинки. Не ми стигат думите да ви я препоръчам, толкова съм впечатлен, просто си кажете ще я опитам тази рецепта през почивните дни и го направете. Не отлагайте нещо, което трябва да ви се случи колкото се може по-скоро.

Приятно похапване със семейството, с приятели, гости или сами, както дойде, угодете си както ви харесва. Просто трябва да ви е много приятно, не опитвайте палачинките преди да сте опекли и последната, настанете се удобно и другото се сещате – хапвайте си сладко и се наслаждавайте на живота и хубавите неща в него, и най-вече на тази върховна рецепта за палачинки.

рецепта за палачинки

рецепта за палачинки

П.С Следвайте точно рецептата, не е трудна, не изисква много време, не е нещо супер сложно, а резултата трудно може да се опише с думи, просто трябва да се опита.

Рецепта за палачинки която непременно всеки трябва да опита. Рецепта за палачинки която ще ви върне в детските години и ще се почувствате така както сте вкусили ванилов сладолед за първи път.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!