≡ Menu

Ремонт на покриви

Как да направим ремонт на покриви или как точно се прави ремонт на покриви, както всички знаем всичко си има време на износване и подмяна или профилактика. Покривът например е подложена на най-големи атмосферни влияния от една сграда и е едно от първите неща в плановете за подмяна, леки поправки или цялостен ремонт на покриви.

Няма голямо значение къде живеете, в блок, собствена къща или кооперация, всичките сгради имат покриви и се нуждаят от ремонт на покриви и тяхното състояние много зависи от това как се поддържа самата сграда и нейното общо състояние.

конструкция на покрив

конструкция на покрив

Разваления покрив или по-точно казано разхерметизирания, задължително води до огромни неприятности. Ще изброим само една малка част от проблемите – течове от дъждовна вода или разтопяващ се сняг и последствията от тях са мухъл, гниене, появяват се плесени опасни за здравето на живущите в самата сграда и много други странични проблеми.

Ако имате част от тези проблеми вие се нуждаете много бързо от специалист и трябва да потърсите майстор да ремонтира покрива много бързо, колкото по-бързо, толкова по-добре за сградата и за хората в нея.

Бързия ремонт на покриви, ще успокои хората, в самата сграда и ще се избегнат куп неприятности.

ремонт на скатен покрив

ремонт на скатен покрив

Защото, ако отлагате проблемите и мислите, че имате време, това ще доведе до още по-големи неприятности, оскъпяване на ремонта на покрива и проблеми на живущите в самата сграда.

Необходими са планови контролни прегледи и ремонти на покрива, трябва внимателно да се огледа, това е важна част от поддръжката на всеки покрив, която включва почистването на стари, паднали антени донесени хранителни отпадъци от птици най-вече от чайки предимно кокали и гнезда, почистване на сняг който е натрупал доста и тежи много на самия покрив, сухи листа и разни боклуци донесени от вятъра и др.

ремонт на покриви с керемиди

ремонт на покриви с керемиди

Качествената поддръжка на един покрив, ако се прави по-често удължава много живота на самия покрив, така се избягват честите ремонти на самия покрив.

Ако живеете в собствена къща или ниско етажна кооперация може по-често да поглеждате към покрива за да знаете какво е състоянието му или промените които стават по него например, че има гнездо на някоя птица или паднала антена, която се нуждае от ремонт, все пак покривът е част от вашият дом.

покрив на къща

покрив на къща

Трябва да обърнете по-голямо внимание на покрива, ако той е с керемиди, дали има паднали след силен вятър или са се разместили, една от най-честите причини да се разместват керемиди е когато има в близост до сградата дърво, което при вятър се накланя и по-големите клони разместват и дори чупят някои керемиди, такива клони трябва да се отстраняват много бързо, за да не се оставят да стават много големи и да е невъзможно да се отрежат от един човек или дървото е плодно и падат плодове направо на покрива, които гният, образуват плесени и оставят трайни следи на керемидите и могат да повредят даже мембраната под самите керемиди.

Ремонт на покриви

Ремонт на покриви

Също така много опасни са разхерметизираните фуги на самата сграда по-точно на фасадата, те имат много силно въздействие на покрива и трябва да се ремонтират бързо, да се херметизират, което ще помогне за по-дългия живот на покрива.

Задължително е да се следят в какво състояние са фасадата и покрива на сградата и така ще можете своевременно да отстранявате проблемите, които възникват и последиците от тях.

Винаги трябва да имате на предвид, че каквито и ремонти да правите на сградата или в жилището си ако покрива не е ремонтиран и има проблем с него те винаги ще трябва да се правят отново, защото бързо ще се разрушават, за това трябва да бъде ремонтиран първо покрива, така няма да давате излишни средства за частични непланирани ремонти.

сглобяема къща конструкция на покрив

сглобяема къща конструкция на покрив

Затова ние Ви съветваме най-добре да си ремонтирате покрива само веднъж, а не всяка пролет да правите ремонт на жилището си.

Какви може да са последиците от не ремонтирания покрив – течове, появата на влага, мухъл, плесени и най-лошото да се стигне до проблеми с ел-инсталацията, което може да доведе до пожар и може да е много опасно за хората в самата сграда.

Затова при първия сигнал, че покривът ви не е здрав се обърнете към специалист с дългогодишен опит и много практика! Не е добре да пестите пари от наложащ ремонт на покриви и да го отлагате, защото ще загубите много повече средства в не планувани и безсмислени ремонти на жилището където живеете.

Обърнете се към фирма, която предлага цялостен основен ремонт или частични ремонти на покриви. Работи качествено, изгражда, сменя, ремонтира, важно е да използва най-добрите материали, от реномирани фирми, които са намират на пазара и да бъде препоръчана от друг доволен клиент или да може да покаже предишни изпълнени проекти за ремонт на покриви.

дървена конструкция на покрив

дървена конструкция на покрив

Няма голямо значение каква е самата форма на покрива, дали е скатен, равен или дори зелен, ако фирмата е добра и хората работещи в нея са специалисти в тази област те ще направят най-доброто за ремонт на покрива и ще се погрижат той да е здрав.

Важно е всяка пролет след стопяването на снеговете, особено ако живеете в къща, внимателно да прегледате състоянието на покрива, същият преглед трябва да се прави и преди зимата, когато все още има време за ремонт. Профилактиката и своевременната поддръжка са най-важното за поддържането на покрива ви в добро състояние, а и е икономически по-изгодна. Добре изолираният покрив също ще ви спести пари от електроенергия и евентуални щети причинени от течове и влага.

Не чакайте толкова много, че покривът ви да се превърне в развалина, за да направите ремонт на покрива!

ремонт на покриви цени

ремонт на покриви цени

И не на последно място искаме да ви припомним, че ако е наложащо да се прави чисто нова хидроизолация на вашия покрив, не оставяйте старата хидроизолация да ви служи докато се появят проблеми “до последно“. Защото тогава наложащият основен ремонт на покрива е неизбежен и това не е добър вариант, както за вас, така и за фирмата, която ще направи ремонт на покриви.

Не трябва да се чака един покрив да се развали съвсем и дори по-лошо, да се превърне в руина, а трябва внимателно да се планира всичко и да се обръща нужното внимание и когато има нужда, трябва да се ремонтира на време.

Една навременна поддръжка на всеки покрив ще удължи живота му, затова не отлагайте.

Ремонти на покриви трябва да се правят на време, внимателно и разумно и да са планирани предварително, също е много важно всеки ремонт на покрив да се изпълнява качествено.

{ 1 comment… add one }
  • Николай February 21, 2017, 11:00 pm

    Фирма за ремонт на покриви.

Leave a Comment

error: Content is protected !!