≡ Menu

Реклама в интернет

Ако имате бизнес, няма как да се разминете без интернет реклама.

Рекламата в интернет, разбира се е много и различни видове, но в следващите редове ще ви запознаем с рекламните модели в интернет, които са най-ефективни, и които могат да донесат значителни приходи на вашия бизнес. Всъщност, освен имиджово представяне на вашите продукти и услуги, чрез интернет рекламата най-вече ще повишите драстично продажбите си.

Не забравяйте, че Вашата рекламна кампания в интернет, независимо от каналите и инструментите, които ползвате трябва да е добре планирана по цели, периоди от време, бюджет, послания и тясно таргетиране на аудиторията.

Инструменти на интернет реклама

  1. Най-популярната световна платформа за онлайн реклама е Google Adwords. При тази платформа има 3 типа кампании – Search кампания по ключови думи, Display кампания –при която ваши банери излизат в дисплейната мрежа на Гугъл (Google) или определени таргетирани сайтове и комбинирана кампания, която е смесена от двата вида.

Формите на бюджетиране са няколко:

PPC –Pay Per Click – когато заплащате на кликване върху определена ключова дума или банер.

Цените варират спрямо наддаването на конкурентите ви и техния брой. Тази форма на рекламно ценообразуване се нарича CPC- Cost Per Click.

PPI- Pay Per Impressions- когато плащате определена цена на 1000 импресии.

PPA – Pay Per Action – когато плащате само, когато потребителите направят определено действие – попълване на форма за бюлетин, предоставяне на лични данни и други.

На този принцип на интернет рекламата работят и другите подобни на Google Adwords платформи – това са българските най-популярни платформи – Adwise и Easyads.

  1. Видео рекламата и банерите в You Tube са най-актуалната форма на реклама, която Google предлага в момента. Там плащате само, когато потребителите изгледат до край вашето видео и също има стройна и ефективна система за тясно таргетиране на потребителите, спрямо данните, които събира Google за тях.
  2. Банер реклама в таргетирани сайтове

Повечето сайтове в България предлагат форма на плащане на 1000 импресии и доста тясно таргетиране на аудиторията. Има и такива платформи, които ще Ви предложат PPC опции.

Друга форма на интернет реклама са вмъкнатите линкове в определени таргетирани статии, както и PR статиите.

  1. Рекламата в социалните мрежи – FaceBook, Twitter, Linkedin и други съща са сред най-популярните форми на интернет реклама.

Разбира се, описаните техники и платформи не изчерпват цялостния арсенал на инструментите за интернет маркетинг и реклама.

За да разберете коя форма на интернет реклама е най-подходяща за Вашия бизнес и би Ви донесла най-голям ефект, не се колебайте да се свържете с професионалисти в областта.

Ние сме на линия, когато ви потрябва професионален съвет или помощ в провеждането на ефективна и резултатна кампания за онлайн маркетинг.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!