≡ Menu

Различни видове индустриални врати

Всички сме запознати с целта на вратите, но не всички сме на ясно каква е същността на едни по-специални – индустриалните врати. Именно поради тази причина трябва да кажем, че те са един от основните елементи при строителството и безопасното функциониране на всяка една промишлена сграда и за това трябва да са направени според високите изисквания.

Ще дадем един много ясен пример: Всеки ден през такава индустриална врата преминават десетки хора, техника и съоръжения, и точно за това те трябва да отговарят на нуждите, като се ползват подходящи материали и са съобразени с дейността на фирмата, която ползва зоната и сградата.

Индустриалните врати трябва да са повече от сигурни и да гарантират на 100% безопасността на хората – все пак става въпрос за индустриални зони, където тече работен процес и законовите изисквания са високи.

Най-използваните и познатите ни индустриални врати са няколко вида – ролетни, решетки и секционни.
Първите два вида индустриални врати са доста интересно и добро решение за сигурност при всички налични видове индустриални сгради, като ролетните се поставят най-вече за затваряне на търговските обекти и гаражите. Функцията им е да се навиват на вал, който е поставен над входа на помещението. Те са доста качествени и издържат на вятър и стихийни явления.

Другият вид – секционните индустриални врати са още по предпочитани и то заради по-голямата им ефективност и достъпност. Индустриалните врати са съвкупност от отделни панели свързани чрез панти и могат да се приложат на всяко едно помещение. Възможно е да се отварят вертикално и под ъгъл, а като допълнение могат да са и ръчни и автоматични с дистанционна команда или контролно табло. Предимството им е, че с тях се работи много лесно и удобно.

Отварят се тихо и гладко, заради торсионните пружини, които са вградени в тях. Другото предимство при този вид врати е, че тук имате възможността да си направите и вградена пешеходна врата, за да не отваряте постоянно голямата врата, ако влизате често в помещението за дребни неща.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!