≡ Menu

Пушачите остават и без зъбни имплантати

Знаете ли, че зъбни имплантати не се препоръчват за пушачи? То, за пушачи какво ли се препоръчва? Беззъбие? Или да останат с един-единствен зъб, тъй че да не купуват паста за зъби, а паста за зъб.

зъбни импланти от титан

зъбни импланти от титан

Но това е друга тема, важното е, че зъбни имплантати не се препоръчват както за пушачи, така и за хронично болни от остеропороза например, от диабет и други (тоест от болести, които не се контролират), защото се смята, че това са контраиндикации за прилагането на тази относително нова технология (има, разбира се, и много други, така или иначе, попитайте зъболекаря си конкретно за вас, като му разкажете за различните си заболявания). Необходимо е да сте в добро общо здравословно състояние, а също така да имате здрави венци, както и достатъчно дебела кост под тях.

зъбни импланти цени

зъбни импланти цени

Знаете ли, че трябва да се грижите редовно за своите зъбни имплантати, така като се грижите за естествените си зъби? Да ги миете и почиствате редовно с конци и четки за зъби. Периодично ще трябва да правите и рентгенови снимки, чрез които зъболекарят ще следи състоянието на вашите зъбни имплантати.

импланти за зъби

импланти за зъби

Знаете ли, че има няколко вида зъбни имплантати: интраосални, субпериостални и трансосални? Интраосалните имитират зъбните корени – винтове във формата на цилиндри или пресечени конуси. Те се завинтват здраво в костта, над тях се разполага една основа, носеща зъбната протеза. Субериосталните зъбни амплантати приличат на скари, които се закрепват да лежат върху костта и когато венецът зарасте след намесата, той ги обхваща солидно. Трансосалните зъбни амплантати също имат формата на винтова, но преминават през цялата кост – използват се при атрофирала долна челюст, когато другите видове са неприложими.

зъбни импланти снимки

зъбни импланти снимки

Знаете ли от какво се изработват модерните зъбни имплантати? От чист титан. Той е биосъвместим продукт, а същевременно е носител на много висока механична якост и издръжливост. Това е причината титанът да се наложи сред всички материали като незаменим за изработката на зъбни имплантати.

Знаете ли, че шест месеца са необходимият срок, в който поставените зъбни имплантати се срастват здраво с костта на челюстите в едно неделимо цяло. Или казано с други думи костта ги обхванала изцяло и те вече са неподвижни.

зъбни имплантати

зъбни имплантати

Знаете ли, че е от съществено значение при поставянето на зъбни имплантати зъболекарската машина, с която се работи при подготовката, защото от голямо значение са оборотите, въртящият момент и охлаждащият разтвор.

импланти за зъби цени

импланти за зъби цени

И накрая един личен въпрос – знаете ли, че е изключително удобно и комфортно на мястото на липсващите ви зъби да си поставите зъбни имплантати?

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!