≡ Menu

Премахване на целулит – работещи методи

Целулитът, противно на общото схващане, че е козметичен дефект, всъщност е заболяване на мастната тъкан при жените. Неговата поява се повлиява от различни фактори, като най-честият е генетичната предразположеност.

Други причини за образуването на портокалова кожа е нездравословният начин на хранене, включващ много пържена храна, фаст фудс, чипсове и какви ли не сладки изкушения пълни с въглехидрати. Липсата на физическо натоварване допълнително предразполага жените към поява на целулит.

Има различни начини, които могат да се използват успешно за премахване на целулит. Някои от дамите се радват на положителният ефект на антицелулитните кремове, които се нанасят сутрин и вечер.

Други започват диети, за да намалят приема на мазнини. Специалисти са доказали, че има пряка връзка между наднорменото тегло и портокаловата кожа. За да премахнете целулита е необходимо да се съсредоточите в продукти с много антиоксиданти, аминокиселини и лицетин.

Консумирайте сурови плодове и зеленчуци и ограничете продуктите с консерванти и оцветители. Разбира се приема на вода е от съществено значение за антицелулитната ви диета. Наблегнете и на зеленият чай, който също помага на тялото да премахне токсините и шлаките, натрупали се в него.

Спортът е един от методите, с които ще премахнете целулита доста по-лесно. Нарушената микроциркулация на кръвта, в резултат на уседнал начин на живот, причинява появата на портокаловата кожа. Физическата активност, която има най-положително въздействие върху целулита, е свързана с водните спортове – плуване, аквааеробика и др.

Има и множество домашни рецепти, които могат да ви помогнат с този проблем. Едно от тях е утайката от кафе. С нея можете да си направите много ефективен масаж на кожата засегната от целулита.

Не на последно място са и антицелулитните програми в салоните за красота. Те добиват все по-голяма популярност заради хилядите доволни клиентки по света. Премахването на целулита може да се осъществи посредством ръчен или вакуумен масаж, с различни видове маски и хидротерапия.

Една много ефективна техника за отстраняване на портокаловата кожа е LPG или още наричан липомасаж. Тази услуга можете да намерите Космо Медикал и е абсолютно неагресивна техника, която работи активно за премахване на целулита и дава гарантирано добри резултати.

Изглаждането на кожата е бавен и дълъг процес. Много жени са претърпявали неуспехи по една или друга причина. Важното за премахването на целулита е да се съчетаят няколко метода едновременно, да сте постоянни и да се заредите с търпение. Само тогава можете да се отървете от него завинаги.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!