≡ Menu

Премахване на бръчки и премахване на белези по-най-ефективните методи

Премахване на бръчки – коя жена няма нужда от това. Всъщност все повече мъже, също стават суетни към външния си вид и имат нужда да премахнат следите на времето. Въпреки това до момента естетичните интервенции, като поставянето на дермални филъри, използването на лазерни естетични процедури и премахването на белезите си остава чисто дамска територия. Бръчките са неизбежни и появата им с времето винаги е гарантирана, колкото и добре да поддържате лицето и кожата си. Колагена произвеждан от кожните клетки силно намалява с годините и кожата става изключително вяла, нееластична и провисва. От естетична гледна точка, премахване на белези до голяма степен е естетична процедура, за да възвърнем изгубеното си самочувствие. Днес благодарение на бурното развитие в технологията и медицината, естетичната козметика достигна едно много по-усъвършенствано ниво. Няма нужда да се подлагате на инвазивна хирургична намеса, за да отстраните белег или пък да попълните бръчките и придадете обем на лицето си. Но нека поговорим малко повече за това.

Премахване на бръчки – различни методи и степен на ефикасност

Както споменахме бегло в интродукцията стареенето на кожата е неизбежно. В развитите страни жените все по-млади се подлагат на процедури по изглаждане на бръчките, попълване и оформяне контура на лицето и разкрасяване общо казано. Това се налага поради вредната околна среда, в която живеем, смока в големите метрополиси, вредната храна, начин на живот и така нататък. След около двадесет годишна възраст и без това кожата ни губи голяма част от своята способност да произвежда колаген, еластин и хиалуронова киселина. Затова тя има нужда от добра поддръжка и стимулация, за да остане все така млада, гладка и свежа. Как това се постига по най-удачния начин, като същевременно е безопасно и трайно?

Днес дерматолози и медици са единодушни, че най-безопасните методи за премахване на бръчки са два – единият е, чрез намесата и извършването на лазерни процедури, а другия е така силно препоръчваните в последните години дермални филъри. За лазера нещата са ясни, той стимулира кожните клетки, дразнейки ги, за да произведат по-големи количества колаген. При дермалните филъри колагена и хиалуроновата киселина са основните базови съставки. Биостимулаторите например на Еланс са уникално колагеново чудо. Те съдържат и така ефективния за изглаждането на бръчките поликопролактон. Инжектирани подкожно съвсем безболезнено, те създават фина омрежена структура на местата, където са поставени. По този начин кожата външно видимо е изгладена, опъната и лицето се оформя перфектно. Това се случва и след, като филъра е абсорбиран от тялото по естествен начин, защото клетките вече активно произвеждат колаген сами в проблемните зони.

Премахване на белези – как, до колко ефективно и безопасно?

Премахването на белези е необходимост, а не прищявка. Един белег силно понижава нивата на самочувствие у човека притежаващ го. Освен това белезите в началния си период са болезнени, сърбят и кожата образувала се на мястото им е слаба, бледа, няма косъмчета – функциите и са увредени. Затова и белезите трябва да се лекуват успешно, а не да се подлагаме на хирургични интервенции, стига да можем да извършим лечението по друг начин. Ключовата дума за премахването на един белег е силикона. Много отдавна той успешно навлезе в медицината, за да може днес формулите на редица кремове за заличаването на белези, да разчитат на него. Разбира се и лазерната процедура, с естетичен лазер може успешно да ви отърве от неприятните белези, но кожата е значително по-раздразнена и зачервена след процедурата.

Силиконовите крем-гелове, като Kelo Cote са изчистени от всички видове парабени, парфюми и стероиди. Благодарение на иновативната си формула, този тип крем е безопасен за деца също. Той не предизвиква никакви странични реакции и алергии, когато третирате с него хипертрофични или атрофични белези. Просто деликатно омекотява кожата, спомага регенерирането на увредената съединителна тъкан, възвръща цвета и премахва грапавините. Нужно е единствено продължителен период от време (по предписание на дерматолог) крема да се употребява ежедневно. За по-новите белези, значително по-бързо се постига премахване на белези, докато по-старите изискват по-голямо търпение и постоянство. Въпреки това гарантирано, безопасно и ефикасно, Кело Кот ще ви отърве от белезите и ще си върнете отново онази увереност, която винаги сте имали.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!