≡ Menu

Предимства на Google+

Гугъл плюс (Google+) e социалната мрежа на Google. Ако още не сте забелязали, в момента, в който си направите акаунт в gmail автоматично получавате и профил в Google +.

Дори да не го поддържате, този ваш профил продължава да съществува.

Всъщност Google+ беше доста актуален преди няколко години. Към момента той е една от най-малко ефективните социални мрежи що се отнася до комуникация с вашите клиенти, партньори и приятели.

Обаче, Google + си има други предимства, ето и част от тях:

  • Влияе чудесно на SEO оптимизацията – има си хас, все пак е канал на Гугъл и съответно е с предимство в Search engine алгоритъма, независимо какви промени ще настъпят в същия, този алгоритъм;
  • Получавате достъп до всички инструменти на Gooogle и сте максимално улеснени, тъй като отделните инструменти са свързани и има преливане на съдържание, което изгражда вашето консистентно представяне. Ако имате локален бизнес е задължително да си направите акаунт в Google my Business и съответно каквото постнете като информация там – отива директно във вашия Google plus публичен профил;
  • Възможност да се правят отделни списъци с клиенти ида бъдат таргетирани максимално прецизно;
  • Възможност да следите кой и в какъв контекст говори за вас –какви отзиви имат хората за вашият бизнес;
  • Възможност да правите свои проучвания чрез използване на опцията за Анкета”
  • Възможност да направите общности от хора, отделени по конкретни критерии и професионални области;
  • Възможност да провокирате Вашите клиенти да оставят ревюта и мнения, да оценяват Вашия бизнес и по този начин да влияят на мнението на много други хора.

Това са само част от предимствата на Google+, затова трябва да обърнете съществено влияние на маркетинга в Google+. Ако сте решили да го направите, обърнете внимание на качеството на съдържанието на постовете си – предложете на хората от кръговете и специфичните общности нещо полезно и ново за тях, гарнирайте го с атрактивна снимка или видео, не забравяйте да използвате хаштагове или други насочващи към специфично съдържание символи.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!