≡ Menu

Практики, от които да се отървете в своите PPC кампании през 2014

Много стратегии за PPC кампании бяха изпробвани през 2013 г. Някои от тях бяха наистина ефективни, други не толкова, a трети бяха направо катастрофални. Със започването на новата година е добрe да се отърсим от вредните си навици. Тъй като за поредна година не сте започнали да ходите на фитнес, или не сте спrели да пушите, нека обещанията ви да са свързани с работа. Вие можете съвсем лесно да направите своите PPC кампании по-евтини, даже много по-ефективни. Представяме ви нашия разширен списък от неща, които е добре да избягвате, когато създавате своята PPC кампания.

ефективната PPC

ефективната PPC

Gographic targeting и bid modifiers – Тези две фрази в груб превод са географско насочване и модифицирано наддаване. Това означава, че трябва внимателно да проверите дали във вашата PPC реклама има посочено географското ви место положение. Това може да намали цената на вашата PPC кампания значително.
– Language targeting или езиково насочване – Естествено е много лесно да изберете английския, като подразбиращ се език за всичките ви акции. Но това не винаги е най-добрият избор. Така ще се лишите от много потенциални печеливши импресии.
– Mobile bid modifiers или мобилни модификатори на офертите – Много рекламодатели заложиха на изстрел в тъмното, като решиха да започнат да представят своите PPC реклами на мобилните платформи. Някои наистина спечелиха много. Затова вие внимателно трябва да прецените дали има разлика в двата вида маркетинг конкретно за вашата сфера на бизнес.
– Рекламният график – Както с повечето неща в света на PPC рекламата, вие трябва да имате добре разчетен график. Причината за това е, че производителността ви ще се увеличи до голяма степен. Освен това няма да останете без пари за PPC реклама точно, когато най-много се нуждаете от тях. Това са двете седмици преди Коледа. Освен глобалното пресмятане е добре да имате график на таргетираните си клиенти. Помислете дали, когато вашата PPC реклама е активна, те са пред компютрите си. Възможно ли е по това време да използват други устройства за търсене? Какви са те? Това са данни, с които можете наистина много лесно да се сдобиете. С това прецизиране на рекламния си график ще намалите цената на своята акция.
– Рекламният текст – Добрите мениджъри на PPC кампании си приличат само по едно нещо – те тестват различни обяви през цялото време. Някои от тях дори правят промени в рекламите си всеки ден

PPC реклама

PPC реклама

Началото на годината е идеалното време, в което да прегледате активните PPC реклами в профила си. Вие можете да разгледате анализите, за да разберете кой тип маркетинг се представя най-добре. Бихте могли да направите и техническа проверка, като например дали URL-лите са правилните, дали текстът и снимката са атрактивни и т.н.
– Освен че ще ви се налага постоянно да тествате нови и нови реклами, вероятно с времето и развитието на PPC кампаниите ще започнете да променяте и целевите страници. Добре е да ги проверявате така, както казахме в предната точка. Понякога се намират целеви страници, които не би трябвало да бъдат активни. Това не е голяма грешка, но често прави лошо впечатление на клиентите, които са готови да купуват.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!