≡ Menu

Правилния избор на кожени ръкавици

С настъпването на студа трябва да защитим ръцете си с ръкавици. Изборът на дамски ръкавици е особено важен. В магазина могат да се намерят изделия от кожа, от заместител на кожа, от трикотаж, коприна или плетени.

Най-елегантни и женствени са ръкавиците от натурална кожа. За да се уверим, че те не са имитация, можем да ги помиришем. Но да не забравяме, че много производители успяват много добре да имитират качествения материал. Ако обаче сложите длани върху кожените ръкавици, ще усетите че след отдръпването на ръцете, те оставят топли, докато изкуствения материал остава хладен.

За да ви служат по-дълго време ръкавиците, трябва да обърнете внимание на кройката. Направените от парчета кожа изделия могат много бърза да загубят формата си, да се разтегнат или да се деформират.

Качествените ръкавици се шият от цели парчета кожа. Имат хубави шевове, без неравности или пропуснати бодове.

Трябва да се огледа внимателно и цвета им. Те трябва да бъдат равномерно украсени, без петна.

Избирайки ръкавици обърнете внимание на подплатата. За зимата тя трябва да е кожена, а за пролетта – трикотажна, при всички случаи материалът не трябва да провокира появата на алергични реакции.

При производството на кожени ръкавици се използват различни видове кожи. Свинската кожа, позволява на изделието да диша, отлично съхранява топлината на ръката, но при попадане на течност на повърхността и, тя може да се деформира.

Овчата или козята кожа са по-меки и по-приятни на допир. Срещат се и ръкавици от еленова кожа, която съчетава в себе си качествата на гореспоменатите кожи. Великолепно запазва топлината, но има съществен недостатък – много са скъпи и не всяка дама може да си позволи тяхната покупка.

И накрая подберете правилния размер. При покупка на ръкавици непременно ги премерете. Не разчитайте на размера посочен от производителя. Всеки има различни ръце, а ръкавиците се шият по стандартни кройки.

Ако сте направили правилния избор при закупуването на своите кожени ръкавици, вие ще можете да запазите топли ръцете си дори и през мразовитите зимни дни.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!