≡ Menu

Правила за изправяне на коса с преса

Обичате ли правата коса? Ако отговорът е да, има добри новини за вас! С помощта на преса за изправяне на коса у дома е доста лесно и в последно време се използва масово. Съвременните технологии са развили различни модели плоски преси, които са лесни за употреба. Не е нужно посещение в салон, когато мечтаете за стилна права коса. Въпреки това, изправянето на коса може да се окаже сложно за някой, който не го е използвал преди. Въпреки плоските преси за коса, понякога човек трябва да е наясно с някои фактори, които влияят на изправянето на косата и осигуряват безопасност.

Приготвяне на косата за изправяне:

Преди да изправим косата у дома, тя трябва първо да се подготви за процедурата. Трябва да се премахнат замърсяване, омазняване, различни стилизиращи продукти, защото те я правят къдрава и неуправляема. Следователно, трябва да се измие косата обилно преди изправяне. Поддържането на добро състояние на коса повлиява добре на изправянето. Освен това, възможността за увреждане се намалява до голяма степен, когато косата е чиста и здрава.

Трябва да вземете хидратиращ и подхранващ шампоан, когато мислите да изправяте косата си. Това ще направи косата ви мека и подходяща за използване на пресата. Преди да притиснете косата с пресата, се уверете, че косата ви е суха. Пресите обикновено не са предвидени за използване при мокра коса.

Избор на правилния тип преса за изправяне на косата:

Изборът на правилния тип преса за изправяне на коса е толкова важен, колкото подготвянето на косата за изправяне. Може да се учудите от изобилието на марки и уреди, когато търсите преса. Следователно е изключително важно да изберете най-подходящия за вашата коса уред. Не е нужно да казваме, че ползвайки лош продукт може да увредите косата тежко, а понякога и да нанесете трайно увреждане на косата.

Сред многото видове преси, плоските преси са най-добрите. Те могат да бъдат малко по-скъпи в сравнение с други видове, но са най-добри и се считат за безопасни. Когато отидете в магазина, опитайте се да се изберете такава, която е с керамично покритие. Този тип продукт е нежен към косъма и осигурява на косата допълнителен блясък и здраве. Изборът на правилния размер преса за коса също е важен. Идеалният размер за изправяне варира между 2,5 и 3,5 сантиметра широчина. Преси с 2 или повече плочи са най-добрите видове преси за всички дължини на косата.

За да подготвите добре косата за изправяне, разрешете я добре за да няма заплетени кичури. Следва нанасянето на спрей за защита от нагорещяване, който не бива да се нанася в корените поради това, че ще измазни скалпа. Преди да започнете със същинското изправяне, разделете косата на кичури и секции. Това ще ви улесни в работата с машинката. Следва настройване на машинката на правилната температура, което често зависи от дължината на косата. Оставете 2,5 сантиметра до корена на косъма и започнете изправянето кичур по кичур като бавно плъзгате електрическия уред. Резултата можете да наблюдавате в огледалото.

Още за косата можете да научите в нашите курсове за фризьори.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!