≡ Menu

Последните идеи за модерно обзавеждане на спалнята

Тъй като сънят е едно от най-важните неща за нашето здраве, то логично е и че нашата спалня трябва да направена така, че да ни предразположи към един здрав, непробуден сън. От съществено значение за доброто обзавеждане на спалнята са подходящите мебели, тяхното разположение, цветовата гама и фоново напасване на различните елементи в дизайна, така че да допринесат за повече уют, топлина и релаксиращ ефект. А още повече че в последните години е модерно да се гледа ТВ в спалнята легнали за приспиване, така че това помещение от просто помещение за сън се е превърнало в място за отдих и релакс.

Според най-новите модни тенденции се е наложила следната формула за дизайн на спалнята: трябва да комбинирате в общ фон цветовете на стаята с тези на спалнята – по конкретно елементите по самата спалня – възглавници, завивки и допълнителни украси ако имате такива.

обзавеждане на спалня

обзавеждане на спалня

Една от цветовите моди за модерна спалня е така наречената флорална спалня. Три от стените са боядисани в светлозелен пастелен цвят, а стената на която е разположена вашата спалня да е с орнаменти на цветя,колкото по-едри, толкова по-добре, също в пастелни тонове. Цялото усещане се допълва от десена на самата спалня и килима, които също трябва да следват орнаментите на стената. Дизайна може да допълните с картина, например някакъв морски пейзаж.

Друга модерна тенденция в обзавеждането са белите спални. Това е така защото бялото със своята универсалност допринася за отпускащ ефект на човешкият организъм, така желан в нашето помещение за спане. Белите спални чудесно се комбинират с тъмни картини или декоративни елементи по пода, като черни кожи или имитации на такива. В този минималистичен стил може да добавите семпли шкафчета в близост до леглото.

обзавеждане

обзавеждане

Бялата спалня също така може да се съчета е с други тъмни фонове като виолетово или тъмно червено – една от стените плюс десен на завивките или допълнителни декоративни елементи – като нощна лампа или артистични елементи.

Не забравяйте, че и традиционното също е модерно. Спалня от ковано желязо с разнообразно и дизайнерско оформление.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!