≡ Menu

Полезни съвети за изработка оригинална и креативна визитка

Всеки от вас си е задавал въпроса как моята визитка да бъде оригинална и креативна? Първото впечатление, което създава тя е много важно, затова трябва да бъдат спазени някои основни правила при нейното проектиране. Тя е първата стъпка към бъдещо сътрудничество. Основната функция на добрата визитка е, че тя работи за вас, дори и след когато бизнес срещата е приключила.

В голяма част от Азия, липсата на визитни картички ще се отрази крайно негативно върху имиджа на вашата компания. Чуждестранен партньор може да го приеме като случайно отношение или липса на интерес от продължаване и развитие на бизнес контакти. Качествената визитка с правилното съдържание улеснява комуникацията и рекламира бизнеса ви, а добрата реклама е равна на успех!

Всеки елемент в дадена визитка е важен и влияе на цялостното представяне на бизнеса. Спазвайте препоръките, които ще ви дадем и ще създадете отлична и уникална визитка.

В цялата информация при процесът на изработка на визитки, на първо място е дизайна – не подробностите на фирмата или лицето, както и метода на тяхното подаване.

Шрифтът  трябва да бъде лесен за четене, това е основно изискване. По отношение на размера на визитни картички са определени правила, но може да има изключения.

Ако имате много чужди бизнес партньори, то в този случай визитката ви трябва да бъде освен на български и най-използваният международен език – английски. Това ще бъде най-добрият вариант.

В бизнеса е задължително посочването на име, фирма и информация за контакти. Използва се корпоративната идентичност, лого и т.н. Бизнес визитка, без адрес също не отговаря на стандартите на етикета, разбира се, ако не сте дипломат или висше длъжностно лице.

Как да организираме разполагането на информацията – хоризонтално или вертикално? Ето това зависи изцяло от вас, не съществуват специфични стандарти. Хоризонтален текст е традиционно подходящ за хора с консервативни възгледи. Но най-творческите личности избират вертикално подреждане.

Изборът на хартия също ви помогне. Ламинирани, релефни, текстурирани картони ще подобрят възприемането на информация. Друго предимство е, че ламината, например, защита от прах, замърсяване и петна, но не забравяйте че много пъти на визитката се правят необходимите бележки, така че ако това е ламинат, няма да може да пишете върху нея.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!