≡ Menu

Повече информация за климатиците

Много хора се питат как да изберат идеалния климатик за дома или офиса си. Въпросите, които си задават са наистина много, но на всички може да бъде отговорено с лекота.

климатици цена

климатици цена

Всички ние искаме климатик, който не само да ни топли, но и да ни охлажда през летните горещини, да е икономичен, да ни кара да се чувстваме комфортно през всеки един сезон. До тук добре, но изборът на марки и модели в момента е много голям, което допълнително ни затруднява. Именно за това е добре да се спрете на няколко модела и в същото време да ги съпоставите с характеристиките на помещението където искате да го поставите, както и да сте на ясно дали ще го ползвате най-вече за отопление или охлаждане.

Не забравяйте да се допитате до фирмата, която сте предпочели дали в цената на климатика е включена поддръжката и монтажа, както и да ви консултират индивидуално – експерт да разгледа помещението в което е се слага климатика, да види дали обема отговаря на капацитета на машината. Това е наложително, за да не се вайкате след това, че климатика не може да ви отоплява добре. Експертът в същото време може и да ви насочи за дадена марка и модел, които най-добре ще отговарят на нуждите ви, като съобрази всичко и с бюджета ви.

Както знаем сплит-системите на климатиците са съставени от две отделни части, като едната е вътрешното тяло, а другата е отвън. Добре е да са поставени на правилните места на стената, за да бъде отоплението по-оптимално, защото двете тела се свързват с тънки медни тръби, в които циркулира фреон, а до тях има редица други елементи, които трябва да са изолирани. Тук трябва да знаете, че има много видове вътрешни тела, като подови, стенни, за вграждане и много други, които могат да направят дома ви наистина уникален и топъл, а екстрите са повече от всякога.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!