≡ Menu

Пет неща, от които не се нуждае вашия дом

Магазините искат да ви продадат много и всякакви неща, все пак това им е работата. Вашата роля в този случай е да разберете кои са нещата, без които не можете да живеете и кои от тях трябва да останат на рафта. На това ще се спрем сега.

  1. Горен чаршаф

Въодушевени ли сте от тази тенденция? Аз не съм чак толкова. След отказването от употребата на горен чаршаф не установих никаква разлика в спалния си комфорт, но се появи значителна разлика в натоварването на моята пералня, както и във времето за приготвяне на леглото сутрин. Съвсем честно.

  1. Предвидете място за 12 души

Всеки служител ще ви насърчи да се запасите, но не го правете. Възможностите са, ако някога очаквате 12 души наведнъж, ще имате достатъчно предварително време да се подготвите, можете да вземете на заем или купите, предлагат се достатъчно Китайски продукти и сребро. Така в останалото време, когато не приемате толкова много гости, няма да се налага да търсите място да съхранявате всичката тази посуда.

  1. Специализирани продукти за почистване

Всеки почистваща линия иска да ви убеди, че трябва да се купуват много различни лосиони и течности, за да почистите всяка конкретна част от дома си чист. Страхотна бомба за унищожаване на мръсотията с екстра-сила е обикновения лимон? Защо просто не го пробвате ? Или… Пък оцета.

  1. Еднакви нощни шкафчета или лампи

Разбира се, търговците на дребно ще се опитат да ви убедят да платите за две вместо за една, но не трябва сляпо да купувате това, което вероятно въобще няма да ви потрябва. Запитайте се, дали и двете страни на леглото ти се нуждаят от едно и също място за съхранение? Същото осветление? Смятате ли, че дори и еднаквостта ще ви е от полза? Ако отговорът е не, най-вероятно сте кандидат за необичайно шкафче.

  1. Всички ножове

Защо трябва да купувате цял комплект ножове, като знаете, че ще използвате само един. Защо позволявате магазина да изберете кои ножове да получите? Намалете колекцията си и вземете само тези, които знаете, че ще използвате и обичате.

И още един практичен съвет, извън вече направения списък. Не отлагайте до безкрайност неща като почистване и извозване на стари мебели. Така мебелите ще ви пречат и ще заемат място поне. Наемете специализирана фирма, тя ще извози и старите ви електроуреди, от които също нямате нужда. Накратко, мислете преди да направите някаква крачка. Никога не решавайте, водени от емоцията. Тя винаги ще ви подведе.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!