≡ Menu

Парапети от различни материали

Парапети от неръждаема стомана ще изглеждат много красиви, ако стълби са спираловидни и са изработени от сложни и луксозни стълби. Ако имате такива извити парапети, те ще изглеждат особено добре в декора с друга комбинация от елементи, но ще са опора, доста удобна.

алуминиеви парапети със стъкло

парапети със стъкло

Парапети от алуминий със стъкло придават в интериора простор, елегантност, лекота и ефирност. Стъклото, използвано в интериора е било винаги знак за отличен вкус. То придава лекота, на помещенията, чувство за елегантност и простор ефирност. Неговата форма, текстурата и цвят позволяват дизайнерите да творят и създадат наистина необичайни съчетания, докато търсят ненадмината хармония и стил. Днес много популярни станаха тези парапети от алуминий в комбинация със стъкло. Когато се иска да се създаде модерен интериор за офис или дом, такъв модерен детайл придава на конструкцията елегантност и внушителност.

монтаж на парапети

ефектни парапети със стъкло

Стъклото е решение, изключително добро за помещения с малки размери и е разбираемо, понеже полупрозрачните парапети разширяват визуално границите. Стъклото съчетава много добре всякакви материали – неръждаема стомана, дърво, камък, алуминий и др. Затова и присъствието му при пресъздаването на всеки стил е наложително – от класическия до хай-тек стила. Свързващите и носещи елементи за парапети обикновено са от неръждаема стомана, стомана или алуминий.

парапети със струни от стъкло

парапети за балкон със стъкло

Грешка би било да се мисли, че остъклени парапети имат като елемент от интериора само декоративна роля. Въпреки визуална илюзия за несигурност и лекотата, която тези конструкции създават, алуминиев парапети със стъкло са изключително трайни и надеждни, осигуряват максимално необходимите комфорт и сигурност. Те започнаха широко да навлизат като стълбища със стъкло при строителството на вили и къщи. По-рано, парапети и стълбища бяха само условно изобразявани в проектирането на къщи, но дизайнерите отдават сега голямо значение на детайлното проектиране, а също и на използването на подходящ материал. Изненадващо понякога е, че точно стъклените парапети са в основата на идейното създаване на помещението като цялостен дизайн, визия, стил и уникалност на дома или офиса.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!