≡ Menu

Офис обзавеждане бокс

Запитайте ме какво още може да се направи в един такъв прекрасен офис! Бих изгасил лампите веднага, естествено. Стаята е достатъчно просторна, мебелирането е в светли тонове, през един слънчев ден светлината е навсякъде и в изобилие. Дори отваряйки шкафовете или гардероба пак ще има много светлина. Навсякъде е имплантирано мощно LED осветление. Тук аз не бих ПРОСТО работил. На едно такова място с кеф бих се скъсал от работа. Мъдри хора са казали, че ако си обикнеш работното място и шефът ще те обича. И сигурно са прави…

Офис обзавеждане бокс

Офис обзавеждане бокс

На това офис обзавеждане просто не може да му се намери кусур. Освен, че има малко цветя. А не се ли запитвате защо не се виждат кабелите? За да не спъват хората в тях, захранващите кабели са наврени под пода, интерфейсните са под плота на бюрото и между бюрата, а комуникацията е Wi-Fi или DECT. Това няма пряко отношение към мебелирането на един такъв офис. Добрият дизайнер, обаче, би изискал от проектантите да му осигурят кабелни канали под пода, за да разположи в тях поне силовите кабели.

Какво не виждате в една такава конструктивна разработка за офис обзавеждане? На първо място това е здравата сглобка. Измислена е така, че да не се вижда, като за целта се използват дибли, комплекти минификс, евро винтове с различни размери. Пироните отдавна са отстъпили място на по-практичните свързващи елементи. За безшумното движение на чекмеджетата в бюрата пък са използвани специални релси с два реда сачми в сепаратори. Този механизъм има две основни предимства – възможно най-безшумно движение и никакъв луфт. Ако към чекмеджето се добави и успокоител, то никой няма чуе кога се отварят и затварят чекмеджетата.

Същото се отнася и за пантите на вратичките на шкафовете, документалните гардероби – здрави и безшумни. Тук също има тънкости. Ако едно голяма платно на вратата на гардероб се окачи само на две панти, то вероятността да се разбият леглата на винтовете, държащи планките на пантите или самите панти е много голяма. Ако, обаче, поръчате окачването на вратите на гардероба с четири или пет панти, товарът върху всяка една от тях се намалява значително.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!