≡ Menu

Особености при покупка на недвижими имоти без посредник

Предприемайки сериозна инвестиция като покупка на недвижими имоти вие трябва да се запознаете и с евентуалните рискове около предстоящата сделка. Не е зле да отделите малко време и да се запознаете с възможностите за избягване на всички евентуални пречки, които биха могли да се окажат сериозна пречка за вас. В този материал ще се запознаете с различните етапи и проучвания, през които ще трябва да преминете докато стигнете до финализирането на сделките свързани с покупка на недвижими имоти без посредник.

недвижими имоти без посредник

недвижими имоти без посредник

Като първо правило е добре да знаете, че този процес изисква определено внимание и подготовка, която вие вероятно нямате. Не бързайте и не припирайте ситуацията, колкото и голямо да е желанието ви за покупка на желания от вас имот. Внимателно прегледайте всички обяви за продажба на недвижими имоти без посредник като отделите тези, които искате да огледате на място. Това означава, че обявените имоти се предлагат на пазара директно от техните настоящи собственици и вие можете да се свържете и единствено с тях ще преговаряте. Този начин става все по-популярен заради възможността за спестяване на значителни суми от изплащането на комисионна към брокера от купувача и продавача. Насочвайки се към определени квартали и жилищни зони е добре да ги посетите, за да разгледате особеностите им. Задължително обърнете внимание на чистотата, близостта до училища, аптеки, спирки на автобуси или метро, институции, музеи и прочее, които в един момент може да се окажат важни за вас.

имоти без посредник

имоти без посредник

В момента, в които сте избрали даден имот си определете среща с неговия продавач. Отделете поне 30 мин. за оглед и питайте за всичко, което ви интересува. Огледайте се за евентуални проблеми, които биха могли в близко бъдеще да доведат до нежелани ремонти. Проверете внимателно състоянието на санитарните помещения, вик и ел. инсталацията. Следете за наличие на влага, следи от течове, мухъл и други видими следи от нередности в имота.
Направете малко проучване като прегледате цените на предлаганите недвижими имоти в желания от вас район. Така вие можете да разпределите своя бюджет и да прецените финансовите си възможности за закупуване на имоти. Ако исканата цена ви се струва висока, изложете факта, че сте запознати с пазарните цени в района. Не бъдете прями и настоятелни, а се старайте да бъдете убедителни. Оставете време за размисъл на лицето, което продава имота. Помолете го да ви даде конкретен отговор в близките ден – два.

недвижими имот без посредник

недвижими имот без посредник

Ако имате намерение да използвате частично финансиране от банка, внимателно се информирайте за лихвеният процент, годишната такса за поддържане на банковата сметка, такса за усвояване на кредита и други скрити и изписани с по-дребен шрифт такси и лихви.
Има ли други неща, които да не знаете при покупка на недвижими имоти без посредник? Всички отговори, които ви интересуват в тази област можете да прочетете тук:

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!