≡ Menu

Онлайн маркетинг с минимален бюджет

Не разполагате с много пари за онлайн маркетинг? Не се тревожете, има много възможности, благодарение на които може да постигнете добри резултати, без бюджетът Ви да бъде “взривен“.

Едва ли е нужно да Ви казваме, че убийственото съдържание е повече от задължително! А ако можете да го създавате сами – още по-добре! Пишете полезни съвети, топ практики във Вашата бранш и всичко, което е релевантно на бизнеса Ви и е интересно за потребителите. Съдържанието трябва да е написано така, че да стимулира потребителят да го сподели. Ето Ви и безплатна реклама.

Ако предлагате стоки, силно Ви препоръчваме да създавате видео с инструкции за употреба, както и видео, което описва продукта, неговите характеристики, специфики и пр. Инвестицията в професионално видео би могла да е доста скъпа, но винаги може да възложите задачата на някой студент или дори Вие да се опитате да го създадете. В интернет има много безплатни обучителни клипове, както и безплатни инструменти за създаване и редактиране на видео. Възползвайте се! Видео съдържанието е хитът в онлайн маркетинга в момента и наистина е любимото съдържание за споделяне на потребителите.

Ако все пак създаването на видео ви се струва непосилна задача, създавайте презентации в Slade Share.

Създайте бизнес акаунти в големите социални мрежи – Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+ и Pinterest. Ако бизнесът Ви използва изображения – добавете и Instagram.

Създавайте инфографики. Към този момент те са сред най-мощните инструменти за онлайн маркетинг. Инфографиките са лесни за възприемане и хората обичат да ги споделят, така че те са чудесен начин да си осигурите линкове и повече трафик към уеб сайта. Наемането на дизайнер, който да създава инфографики, ще Ви струва скъпо, но може да се справите и сами. Има добри онлайн инструменти, които предлагат безплатни темплейти за създаване на инфографики. Само трябва да инвестирате малко време и усилия. Не е сложно!

Отделете време за LinkedIn. LinkedIn е една от основните социални мрежи, която предоставя много възможности, но често не се използва максимално. Не е достатъчно само да създадете профил и бизнес страница и да каните произволно хора. Изграждайте внимателно мрежата си от контакти, присъединете се към различни групи във Вашия бранш, коментирайте, публикувайте релевантно съдържание от блога си… LinkedIn е чудесно място, където може да създадете облик на бранда си. Използвайте го пълноценно като част от цялостната онлайн маркетинг стратегия.

Обновете старото съдържание! Може старите уебинари да се превърнат във видео уроци или пък колекцията от тематични блог постове може да заживее нов живот в електронна книга. Никога не се притеснявайте, че показвате отново старо съдържание – винаги ще има много хора, които не са открили старите публикации в сайта Ви, въпреки че са им интересни и биха ги прочели, така че за тях това си е 100% ново съдържание.

Стимулирайте отзивите от клиенти. Отзивите от Ваши клиенти е мощен инструмент за онлайн маркетинг, който значително повишава имиджа на продуктите и услугите и води да повишаване на продажбите. Стимулирайте отзивите, като предоставяте подарък, отстъпка, определен период за безплатно ползване на услуга и пр. Изключително ценно е, когато хората говорят за вас пред приятелите си – това е най-сигурният начин за привличане на клиенти!
Може да използвате още различни похвати за онлайн маркетинг, с минимален бюджет, които доказано работят в интерес на бизнеса Ви. Отделете време, бъдете активни, мислете за клиента и това ще Ви се отблагодари с повишаване на продажбите!

{ 1 comment… add one }
  • Блага Михайлова September 11, 2015, 12:19 pm

    При продажбата на стоки е хубаво снимките да са качествени, а видеото с инструкции за употреба е допълнителен плюс за клиента.

Leave a Comment

error: Content is protected !!