≡ Menu

Онкологични заболявания – какво трябва да знаем за тях

Основното нещо, което трябва да знаем за онкологичните заболявания е да ограничим паниката при сблъсъка си с тях. Разбира се като става дума за тях паниката е неизбежна, но ако се овладеем ще научим по-бързо за стъпките на лечение. А такива съвременната медицина за щастие определено предлага. Постоянно се правят опити за откриване на лек срещу различни видове онкологични заболявания. В борбата с онкологичните заболявания обаче трябва дейно да участват и пациентите.

онкологични заболявания симптоми

онкологични заболявания симптоми

Когато паниката е овладяна може да се премине към серия от ефективни действия по справяне със стреса от поставената диагноза и по предприемане на лечение. Някои съвети към хората с онкологични заболявания са

• Добре е да се събере максимално количество информация за онкологичните заболявания. Информираността намалява стреса и помага за начертаване на посоката за действие.

• Винаги трябва да се търси второ и трето лекарско мнение, щом се касае за такива заболявания. Това е важно както за точността на диагнозата, така и за адекватността на лечението на онкологичните заболявания.

• Подкрепата от близките е важен фактор за справяне с всички етапи на борба с онкологични заболявания. Вместо изолация, трябва да се разчита на ежедневната и освежаваща комуникация.

• Силната психика е ключова за справяне с всякакъв тип онкологични заболявания. Затова трябва да се “подхранва” настроението, независимо от тежката диагноза. Даже е добре да се търсят нарочно, целенасочено и активно поводи за добро настроение в случаи на онкологични заболявания. Това дава допълнителна енергия в борбата с онкологичните заболявания и носи освежаващият ефект на мисълта, че животът продължава.

Онкологични заболявания

Онкологични заболявания

• Колкото и информация да се събере за онкологичните заболявания, ефективната комуникация с лекар е ключова. Лекарите са източник на експертната сила в борбата с онкологични заболявания. Тази сила може да реши изхода и да изведе човека от тъмния тунел на онкологичните заболявания.

• Готовността за извършване на конкретни мерки за лечение на онкологичните заболявания също е от значение. За справяне с онкологични заболявания, освен знанията на лекарите, важен фактор е и дисциплинираността на пациентите.

Най-добрият съвет обаче остава превенцията и ранното диагностициране на онкологичните заболявания. Де факто превенцията и ранното поставяне на точната диагноза променят в полза на човека сценариите на развитие на различните онкологични заболявания. С развитието на медицината, справянето с много от страшните онкологични заболявания вече е въпрос просто на бърза реакция. Нека си пожелаем човечеството да става все по-неуязвимо от все повече онкологични заболявания. Това изисква всички заедно да се информираме и активно да противодействаме на онкологичните заболявания.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!