≡ Menu

Някои предимства на гранитогресът от фирмата ни!

Все по-често и по-често материалът, който използваме за подови настилки и за стени е гранитогрес. Този материал нашумя много в цяла Европа, a в България доби голяма актуалност през последните двадесет години. Има широк интерес към него на пазара, за това и решихме да ви разкажем някои любопитни неща, които могат да ви помогнат в избора. Ще разкрием негови качества и къде е подходящ да се използва.

Какво представлява гранитогресът – ами чисто и просто това са си плочки, които са универсални и може да се използват както за подови настилки, така и за стените на помещението. Гранитогресът се използва както за къщи, така и за магазини, административни сгради. Ако сравним теракотените плочки с тези от гранитогрес, вторите ще бият по здравина и дебелина, защото гранитогресът е направен от еднородна смес, а теракота е с покритие, което с годините се олющва. Гранитогресът е известен със своята здравина за това и често е използвана настилка в дворове, площадки и други.

В зависимост от гранитогресът – той бива полиран, с леко лъскав ефект и неполиран. Първият придава много изискан вид и голям блясък на помещението, обикновено се използва вътре в самата сграда, докато втория е матов и седи в по-суров вид, може да се използва извън сградата.

Освен здравината си, той има и много интересно покритие – като малки блещукащи точици, които придават на помещението изящен облик. Добрата новина е, че тези точици не се изтъркват или надраскват с времето, блясъкът им не намалява, независимо от потока хора, които минават върху тази настилка.

Поддръжката на гранитогресът е малко по-специална, тя трябва да се извършва с мокър парцал и по-слаб препарат, не трябва да е много агресивен и силен, защото може да навреди на плочките и тяхното покритие. Почистването с прахосмукачка не е много ефективно и удачно, защото върху гранитогресът се натрупват фини частици прах, които се почистват най-добре с мокър парцал.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!