≡ Menu

Новите СЕО правила – семинар

Здравейте приятели! Не бях писал известно време в блога, но това се дължи на многото работа която ми се насъбра. Сега искам да ви разкажа за изминалият семинар Новите Сео Правила който се проведе в зала организиран от нас в партньорство със SEO и подкрепата на хостинг компания. Лично на мен семинара много ми хареса. Научих доста нови неща, както и си припомних някои забравени. Важно е да се каже, че нещата са се променили значително за последната година. Старите техники вече не важат, а новите са по-различни. Ще се опитам да ви разкажа на бързо /какво сте изпуснали ако не сте били там 😉 / като започна по ред на номерата.

seo

seo

Първата презентация беше изнесена от един от най-добрите копирайтъри в България. Важното тук е да се спомене, че качеството на съдържанието вече играе може би най-важната роля в оптимизацията, особено за “натуралната” оптимизация. Едно определение за качествено съдържание – “съдържание което кара потребителите да действат и носи полза за тях”.

Втората презентация може би се радваше на най-голям интерес, защото бе представена от seo специалист от SEO на тема СЕО след Панда и Пингвин. Тук се казаха много интересни неща, като ще се опитам ви кажа най-важното на кратко. За да започнете “лечение” на наказан сайт, трябва първо да разберете от какво е пострадал. Това става като проверите статистиките за посещенията и видите, кога трафика е намалял значително. След това проверявате история на Google ъпгрейдите и разбирате “кое животно ви е нахапало”. Да преминем и към наказанията.

 • Google Panda – равносилно е на уебспам, може да засегне целият сайт. Обикновено се наказват сайтове с ниско-качествено, малко като обем или копирано съдържание. За да се “излекувате” трябва да премахнете ниско-качественото съдържание и дублираните страници. След това трябва да добавите ново качествено съдържание, да използвате “rel=”canonical” и направите всички title и descriptions уникални.
 • Google Penguin – свръх-оптимизация /много беклинкове/, засяга части от сайта. Дължи се на много обратни връзки с еднакъв анкор, IDN или EMD домейни, спам линкове. Лекуването става с добавяне на обратни връзки с Бранд или URL от тематични и авторитетни сайтове.

Третата презентация се представи от seo специалист на тема Microdata. Като цяло тук seo специалиста ни препоръча да ползваме където е възможно Microdata, което никак не е трудно за разлика от другите видове описания и се поддържа от всички браузъри. Също така ни посъветва да потвърдим авторство на профилите си в Google+ и да добавим rel=”author” към публикациите ни.

Четвъртата презентация бе на тема Google+ Local също от seo специалист. В общи линии вече е задължително всеки бизнес да присъства в Google+ Local. Там имате възможност да добавите всякаква информация за вашата фирма – телефон, адрес, снимки, видеа, отзиви от клиенти и т.н. За България данните се вземат от GoldenPages.

Петата презентация на тема Оптимизация за англоезични сайтове и генериране на органичен трафик от seo специалист. За да настроите сайт към определена страна трябва да го посочите в Google Webmaster Tools, а най-добре става като домейна е за съответната държава например за Англия – co.uk Част от важните съвети, които Лили ни даде са:

 • използвайте местни хора
 • използвайте TLD домейна
 • регистрация на сайта в местни топ директории, новинарски сайтове, блогове и др.
 • открийте местен офис

Други важни неща, които трябва да правим са – интересни постове, състезания, томболи, видеа и др.

С това приключвам разказа си за изминалото събитие

Презентациите на всички лектори изтеглете от тук

За презентаторите:. Надявам се че нямате нищо против за това че съм преразказал на кратко, това което ни разказахте. Естествено ако имате нещо против, моля да ми пишете и ще изтрия това, което искате 🙂 

За читателите: Искрено се надявам че статията е била полезна и не съм ви изгубил времето. Ще се радвам ако споделите поста с приятелите си /или с който искате/ в социалните мрежи и форумите /а ако пуснете линк от някой личен блог ще черпя 🙂

{ 2 comments… add one }
 • Mitko February 2, 2012, 4:34 pm

  Изглежда ще трябва да наблягаме върху статиите повече от колкото до сега. Уникалността а и добър анкор текст могат да се получат именно от добра и уникална статия. Пишете каква е добрата честота за статии – според мен от 1 до 2 на седмица. За другите препоръки като състезания и томболи влиза в друга категория според мен – на рекламата. Браво за труда – отлична статия.

 • Адо November 25, 2012, 1:09 pm

  Браво! Тези от нас, които не успяха да присъстват на семинара, научихме доста нови работи, разбира се с помощта на хората, които споделят резултатите, за което ти благодаря. 🙂 Успех в блогването и работата.

Leave a Comment

error: Content is protected !!