≡ Menu

Не спите добре? – Помислете за масаж

Животът без съмнение е много по-приятен, когато нямате проблеми със съня. Трудностите при заспиването могат да се дължат на различни фактори, ала масажът може да бъде една от мерките, които е добре да предприемем, ако страдаме от безсъние. Ето защо в тази статия сме подготвили за вас няколко съвета за добър масаж, с чиято помощ ще спите по-добре.
Защо масаж преди сън?

Твърде често, ние не спим спокойно, защото нашето тяло е под напрежение и не е в състояние да се отпусне напълно. Стресът и ежедневните проблеми – на работа или у дома, понякога е причина за появата на болки и дискомфорт, които като че ли винаги се появяват в най-неподходящия момент. С един добър масаж вие можете да намалите стреса и по този начин да намерите спокойствието, което ще ви позволи да спите добре.

При смяна на обичайната среда, докато пътувате в непозната област например, също могат да бъдат наблюдавани проблеми със заспиването. Въпреки че на пръв поглед напрежение няма, тялото се подлага на промяна и това предизвиква вътрешна тревожност. При децата пък масажът може да бъде средство за превъзмогването на някакъв страх или притеснение (като например да се научат да спят в самостоятелна стая без родителите).

Няколко техники за добър масаж

Ако имате някой близък, който би се съгласил да ви направи масаж е добре да започне от врата, който понася тежестта на главата през целия ден. След това трябва да се продължи по цялото протежение на гърба, който също натрупва голямо количество напрежение, като накрая се завършва с масаж на ръцете и краката.
Ако сте без компания, не се тревожете: има множество техники за автомасаж, които позволяват да се освободи напрежението от мускулите и сухожилията. Започнете с масаж на слепоочието и кръгови движения на врата. Продължете с кръгови движения на раменете и гръдния кош. През деня не забравяйте да пиете достатъчно количество вода, която, от една страна премахва токсините в организма, а от друга подобрява ефекта от масажите вечер.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!