≡ Menu

Необичайни туристически атракции

Туристите по света са жадни за нови и нови атракции. Обикновените музеи, аква-паркове, океанариуми, зоологически градини, влакчета на ужасите и другите подобни обичайни атракциони вече отдавна не са достатъчни, за да задържат туристическия интерес и да развържат кесиите на заможните пътешественици. По света обаче съществуват и достатъчно необичайни туристически атракции, които обещават да разнообразят скучната почивка на търсещите приключения и нови преживявания.

Необичайни атракции

Необичайни атракции

За по-интелектуалните туристи е препоръчително да посетят единственият Музей на лошото изкуство в Бостън. Няма грешка в името на необичайния музей – това е музей на творби на изкуството, които са изпълнени толкова зле и показват толкова лош вкус, че в повечето случаи творците са предпочели името им да не се свързва със съответната творба. Една от емблематичните картини в този необичаен музей е например портрет на полугол мъж, седнал върху тоалетна чиния. Изложена е също картина, наречена “Мана Лиза”, която е нещо като свръх-грозна карикатура на Мона Лиза. В музея са изложени предимно картини и скулптури.

туристически атракции

туристически атракции

Посещение в призрачния град Припят, намиращ се точно край атомната електроцентрала Чернобил – да, съществува и такъв тур за всички, на които им е омръзнала обичайната почивка на море и обикновените екскурзии. През 1986 светът преживя една от най-тежките аварии – аварията в Чернобилската АЕЦ. Малко след това целият град Припят, намиращ се в непосредствена близост до електроцентралата, е бил евакуиран. Населението на града е било близо 50 хиляди души. Днес Припят е един от призрачните градове – с пусти улици и сгради, с разпилени и изоставени различни предмети, свидетелстващи за бързината, с която живеещите тук са напуснали града. Вътре в града и около града продължават да живеят различни животни – птици, лосове, вълци и др., които са необичайно едри и са поне един път и половина по-големи от своите събратя извън радиоактивната зона. Туристите, които посещават зоната, се обличат в специално облекло и имат право на кратък престой.

почивка на море

почивка на море

Любителите на истински екстремните преживявания ще получат своята свръх-доза адреналин в храмът Карни Мата, построен през 14 век в Индия. Освен духовно просветление, посетителите на храма ще намерят в него десетки хиляди едри плъхове, които се разхождат свободно из сградата – зрелище, което рядко може да се види на живо. Плъховете се смятат за свещени, защото се приема, че са превъплътените воини от свитата на богинята на победата Дурга.

атракции

атракции

Почитателите на караоке баровете ще бъдат очаровани от най-голямото караоке в света – то е под открито небе и изпълнителите ще се радват на огромна публика, каквато нямат дори някои от професионалните музиканти на концертите си. Гигантското караоке се намира в Мауерпарк в Берлин, Германия.

Необичайни туристически атракции

Необичайни туристически атракции

Почитателите на НЛО задължително трябва да посетят градчето Розуел в Ню Мексико, САЩ. Розуел е малко градче с около 45 хиляди души население, но е известно с няколко атракции. Едната се състои в това, че в градчето се намира родната къща на актрисата Деми Мур. Но не това е най-интересното в Розуел. Градчето получава световна известност след 1947 година, когато там се случва една от най-загадъчните “срещи от третия вид” – край градчето се разбива странен апарат, край апарата е открито тяло. Малко след това се появяват военни и хора от тайните служби и прибират всички останки от странното летателно средство и странния труп. Но историята се разнася по целите Щати и извън тях и подклажда и до днес интересът на туристите към това място.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!