≡ Menu

Необичайни мебели и интериор

Понякога скуката и безличността на интериора в едно помещение могат да бъдат отчайващи, а също тъй отчайваща може да бъде клишираната предвидимост на мебелировката в определен тип помещения. Например, големите маси, покрити със зелено сукно, са запазена марка за конферентните зали, грубоватите дървени маси и пейки са неизменна част от интериора на механите и ресторантите в национален стил. Почти във всяка кухня присъстват изработените от дърво или плоскости шкафчета, а отличителна мебел на социалистическия хол до 90-те години на 20 век беше многомодулната секция. Дори самата мисъл, че предварително знаеш какво ще завариш в дадено помещение, може да доведе до отчаяние всеки интериорен дизайнер.

За щастие, времената на ограничен или никакъв избор са в миналото и днес всеки може да получи мебели по поръчка, такива, каквито ги роди въображението му. А като се има предвид, че мнозина са с “болно въображение”, резултатите могат да бъдат наистина неочаквани. Един лют фен на сериала “Star Trek” от Великобритания, превърна апартамента си в копие на командния мостик на космическия кораб Ентърпрайз, като за целта се изръси с четвърт милион паунда. Но това все още е далеч от “вълнуващ” интериор, освен може би за феновете на сериала.

Истински “изтрещян” и действително “вълнуващ” е стилния “кървав интериор”, който оформя всяко помещение в апартамента в такъв вид, щото когато за пръв път човек попадне на такова място, може напълно сериозно да помисли, че е пристигнал на кърваво местопрестъпление.

Жилището наистина прилича на място, където някакъв маниак е извършил масово клане. Възглавниците в спалнята изглеждат като напоени с кръв, сякаш току-що някой е бил застрелян докато спи. Из цялото жилище се кръстосват не изтриваеми “кървави следи” от боси крака. Банята изглежда особено психарски, с “кървави пръски” по огледалото и кървави следи от длани върху полупрозрачната завеска на душа. Особено внимание е отделено на мебелите. Плотовете на масите представляват “кървави локви”, като “кръвта” се “стича” от ръбовете им, оформяйки по този начин крачетата на масите. В същия стил са и столовете. Белите стени на стаите и плочките в банята са ефектно изцапани с “кървави петна”, по този начин са оцветени шкафовете, гардеробите, нощните лампи. Обстановката се допълва от разхвърляни тук-там “окървавени” ножове и сатъри, които играят ролята на вазите и статуетките в обикновените жилища.

Ясно е, че не всеки би живял в жилище с подобна мебелировка и дизайн. Но за любителите на силните преживявания подобен интериор би служил за разчупване на ежедневната рутина поне за известно време.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!