≡ Menu

Незабавни стъпки в лечението на инфлуенца

инфлуенца

симптомите на инфлуенца

Ако подозирате, че сте заразени с вируса на грип, препоръчително е да посетите лекар възможно най-скоро. Ако предприемете лечение в рамките на първите два дни, продължителността и интензитета на симптомите може да бъде намален. Съществуват ефективни лекарства, които могат да помогнат за бързо възстановяване на организма. Медицински екип в областта на инфлуенца от здравен портал, ще ви помогне да се справите с дискомфорта, предизвикан от този здравословен проблем.

След потвърждаване на диагнозата на грип, е наложително да се поддържа добра лична хигиена, за да се предотврати заразяването на околните. Измивайте редовно ръцете си със сапун. Покривайте лицето си докато кихате или кашляте. Тъй като вируса на свинския грип може да оцелее до 24 часа в твърди повърхности, също е важно да се запазят чисти докосваните предмети. Опитайте се да останете вкъщи, ако сте болен за да предпазите от заразяване хората около вас.

Пийте много течности

Специалистите съветват да се консумира много вода и да се избягва пиенето на алкохол и тютюнопушенето. Съществуват наблюдения, че симптомите на инфлуенца се влошават от дехидратация. Ето защо не забравяйте да пиете вода, дори и да не чувствате жажда.

Отделете повече време за почивка

Болните заразени с грипен вирус, трябва да почиват колкото е възможно повече. Това помага за бързото възстановяване и предпазването на останалите хора от заразяване. Почивката помага на имунната система да се пребори с грипа.

Прием на противовъзпалителни лекарства

Използването на противовъзпалителни лекарства като ибупрофен, може да помогне за намаляване на температурата, а също и да се намалят болките в тялото. Въпреки това тези лекарства не помагат за намаляване продължителността на заболяването. Не приемайте противовъзпалителни медикаменти, ако имате анамнеза за стомашна язва или кървене в стомашно-чревния тракт.

Използване на антивирусни лекарства против инфлуенца

За да получите най-добрите резултати от тези лекарства, е наложително да започнете техния прием в рамките на два дни от появата на симптомите. Тъй като Тамифлу се предписва от лекар, вие трябва да се консултирате преди да започнете неговото приложение. Понякога този медикамент предизвиква странични ефекти.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!