≡ Menu

На пазар за зелени роботи (или за какво да внимаваме, когато си избираме смартфон с Android)

смартфон-с-AndroidВ днешно време имате голям избор от смартфони, 2/3 от които с Android. Какви подводни камъни крие морето от Android смартфони, за какво да внимаваме и защо изобщо да избираме Android четете тук.

Защо Android?

Масовият потребител не се интересува от кой знае какви технически характеристики. За него е важно смартфона му изпълнява фунцкиите, за които е предназначен, а Android прави точно това.

На първо място е богатият избор от производител и интерфейси-например HTC със Sense, Sony Ericsson със Timescape, Motorola с MotoBlur и т.н. Имате голям избор от различни проиводители, различни интерфейси и най-важното-различни цени. iPhone е един, и струва не малко. Ако не ви трябва HD запис, например, не е нужно да плащате за него. Защото има телефони с Android без HD запис. Това е един от многото примери, които биха дадени, но именно той е предимството на Android-свободата. Той ти дава право да избираш марката, модела, да избереш интерфейса, да го персонализираш до крайност, да вдигнеш честотата на процесора и т.н.-все неща, които малко ОС предлагат. Може би единствено Symbian влиза в тази категория, но актуалните устройства са само на Nokia, тъй като Sony Ericsson официално се отказаха от Symbian под предлог, че е прекалено проблемен и бъгав (което е самата истина). Но нека се върнем към Android,.

Друго предимсво е изборът на дизайн-XPERIA Arc е заоблен, Nexus S е с длъбнат дисплей, Galaxy Note е с 5.3″ дисплей. Разнообразие колкото си поискате. Различни типове дисплеи (било TFT, SAMOLED, NOVA или някой друг), различни процесори (които се поддават на клок, а това е важно, ако искате да вземете максмимума от устросйтвото си) и още куп персонализации правят Android OS перфектния избор.

Свободата на приложенията също е приоритет – тук имате около половин милион игри и приложения, различни Market-и, всякакви джаджи и персонализационни инструменти с които можете да смените всичко-менютата, лентите с интрументи, иконките, дори може да смените ОС! Ето това е свободата – свободата да избираш и правиш каквото си пожелаеш. Свободата да избираш измежду половин милион игри и приложения, стоици ROM-ове, десетки Marketи, отделно приложения за достъп до над един милион Wallaper-а, теми, рингтонове и т.н. Не е ли това, което бихте искали? Почти нищо от това няма да намерите в iOS, или дори да намерите то няма да е всичко и не на нивото на Android.

Свободата да променяш и правиш телефона изцяло твой е приоритет на Android.

Какъв е делът на Android до момента?

Към 3-ти ноевмри (т.е. преди един месец) делът на Android от пазара за смартфони е следният:

smartphone-market Както виждате 57% заемат обикновените телефони срещу 43% за смартфоните което е прецедент. Само преди 2 години делът беше по-малко от 25% за смартфоните, което определено добра новина. Android е с 43%, iOS заема 28%, Blackbery заемат 18%, Windows Mobile заема 18% от делът, а “други” (предполага се това да са Symbian, WebOS и Maemo) -4%.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!