≡ Menu

Най-странните застраховки в света

Почти всяко домакинство в света има поне една сключена застраховка, било то гражданска отговорност, застраховка живот, имуществена застраховка и др. За повечето хора сключването на застраховка им дава финансова сигурност при непредвидени ситуации или инциденти, дори и при природни бедствия. За други обаче тези „инциденти“ въобще не се вписват в границите на нормалното и никога не бихте открили такъв вид застраховка в портфолиото на Вашата застрахователна компания. Въпреки това много застрахователи са съгласни да сключат застраховка за почти всичко, което се сетите, особено ако преценят, че шанса да изплатят някоя от по-необичайните полици, е доста малък. С това наум ето някои от най-странните застраховки в света.

Застраховка на части от тялото

Застраховането на части от тялото не е нов феномен, като първите случаи на такъв вид застраховка датират от началото на 1900 година. Разбира се, най-често се сключват от богати и извесни хора, чийто ексцентрични стандарти и нужди често излизат извън границите на нормалното. Да вземем за пример Дженифър Лопез, която застрахова задните си части или професионалният американски футболист Трой Поламалу, който застрахова буйната си черна „грива“ за 1 милион долара.

застраховка на коса

застраховка на коса

Но това въобще не са най-шокиращите случаи. Всички си спомняме младата дама, която изигра ролята на „грозната“ Бети в едноименната американска продукция. Слад като свали шините на малкия екран, актрисата Америка Ферера доказа на всички, че притежава, както се казва, усмивка за милион долари или в нейния случай за цели 10 милиона, колкото е стойността на застрахователната и полица. А кой притежава най-скъпите крака на света? Всички биха предположили някой известен модел или манекенка, Хайди Клум например, но не. Най-скъпите крака принадлежат на певицата Марая Кери, която ги е застраховала за фрапиращите 1 милиард долара, като оставя моделката Хайди на заден план със скромната застраховка от 2,2 милиона долара.

Застраховка „Любов“ и застраховка „Сватба“

Колкото и необичайно да звучат, Застраховка „Любов“ и застраховка „Сватба“ набират все повече популярност в света. Представете си, че излизате с определена дама, влюбвате се, но изведнъж отношението и се променя и с връзката ви е свършено. Спомнете си за всички вечери и билети за кино, които сте платили, за всички цветя и подаръци, които сте купили за Вашата любима. В такъв момент насреща идва застраховка „Любов“ или както някои я наричат „застраховка на разбитите сърца“. Тя Ви обезщетява финансово, за всички разходи, които сте имали по време на връзката Ви, разбира се, ако може да ги докажете.

Подобна е и функцията на застраховка „Сватба“, която също ви обезщетява, ако бъдете изоставени пред олтара, и не само. Всички знаем, че организирането на сватба не е евтино начинание, затова в случай, че сватбения Ви ден бъде провален при независещи от Вас обстоятелства (като природно явление, пожар и др.), застраховката ще покрие всички разходи, които сте направили по подготовка на сватбата Ви.

Застраховка срещу свръхестествени феномени

Ако гледате достатъчно телевизия, филми или четете много научно-фантастична литература, то сигурно сте убедени, че свръхестествени същества като вампири, върколаци, демони и други чудовища всъщност съществуват. Ако сте сигурни, че някое от тези същества може да стане причина за Вашата кончина, то има и застрахователи, които са готови да ви предложат такъв вид застрахователна полица. За да могат Вашите наследници да получат сумата от застраховката, то те трябва да предложат физически доказателства, че смъртта Ви е причинена от дух, демон или прочие. Разбира се, в наши дни е по-възможно да се влюбите във вампир или върколак, отколкото те да станат причина за смъртта ви. В този случай по-добре се доверете на застраховка „Любов“.

В тази категория попада и застраховка срещу отвличане от извънземни. Ако се случи да бъдете отвлечени и изследвани от „малки залени човечета“, то това е идеалният застрахователен план за Вас. Някои компании дори предлагат възможност да сключите такава застраховка онлайн, като най-много такива има направени в Европа.

застраховка от извънземни

застраховка от извънземни

Застраховка от метеорити и астероиди

Всички сме гледали филмови продукции за астероид, който се движи право към земята, заплашвайки я от унищожение, и единствено знанията и технологиите на американските учени могат да спасят цялата планета. За някои хора това изглежда невъзможно, но за други шанса да падне астероид на Земята е по-голям, отколкото дърво върху къщата им. За такива хора има и такъв вид застраховки, които се предлагат от не малък брой застрахователни компании.

Да кажем, че наистина астероид удари Земята. В единия случай астероидът е доста голям, цялата планета бива разрушена и няма останали застрахователни компании, които да изплатят обезщетението. В другия случай астероидът е по-малък и сблъсъка не води до апокалиптично разрушаване на целия свят. При втория, застрахователят ще бъде задължен да ви изплати не само физически щети, ако има такива, но и психическите, отново, ако има такива.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!