≡ Menu

Най-нелепите идеи за подарък

Сигурно Ви се е случвало, когато получите някакъв подарък, не просто да не Ви харесва, а направо да сте отегчени от него. Макар и да не го показвате, на Вас не Ви е приятно. Ето защо, не бива и Вие да правите такива подаръци, освен ако не искате умишлено да засегнете човека. Сега ще направим списък на най-нелепите подаръци, които никой не би желал да получи.

Часовникът не е от най-лошите идеи, но има суеверия, според които, часовник нож, игла и ножица, не се подаряват. Ако поднесете нещо такова, получателят му трябва да Ви го „плати” – може да Ви даде 1 или 2 стотинки, но трябва да Ви плати тези предмети.

подаръци

подаръци

Козметичните продукти стават за подарък, само когато човекът Ви е близък, и знаете какво точно използва. В противен случай, не се и замисляйте да подарявате козметика.

Пижама, бельо или чехли за вкъщи, вършат работа, но ако са за ваши много близки хора. Иначе, се нареждат сред най-нелепите идеи за подарък.

Съобразявайте се с човека, за който е предназначен подаръкът. Няма проблем да подарите наргиле на пушач, но не и на непушач. Може да подарите аксесоар за коса на жена, която има дълга коса, но не и на такава, чиято коса е късо подстригана.

Забравете за полилеите, пердетата и други неща за дома. Добре е, ако подаръкът е личен, а не предназначен за дома.

Чорапите могат да бъдат допълнение към всеки подарък, но не и те самите да са основен такъв. И запомнете, че може да подарите чорапи, само ако човекът Ви е близък.

Ако ще купувате дреха, поне се опитайте да разберете кой размер носи получателят на подаръка. Нелепо е да Ви подарят блуза например, която да Ви е малка, или пък твърде голяма.

Забравете за домакинските съдове. Никоя жена не би се зарадвала на тиган или тенджера, или пък някакъв друг съд за кухнята.

Никога не забравяйте да махнете етикета с цената от подаръка. Няма по-голяма издънка от това – подарявате нещо, получателят го отваря, и хоп – етикет с цена на стоката. Това ще накара и двама Ви, да се почувствате неудобно и конфузно.

И накрая, освен че подаръкът трябва да е съобразен с получателя, той трябва да се съобрази и с това, какъв е поводът. Например, за Свети Валентин – нещо със сърчица, за рожден ден – нещо с торта, с надпис „Happy Birthday” или нещо друго, което да има символ, подходящ за рожден ден.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!