≡ Menu

Мястото, което отпуска всички сетива

Някои хора се успокояват като слушат музика, други с дълги разходки сред природата. Всеки намира свой собствен начин да забрави за ежедневните грижи, правейки нещо. Но има ли място, което действа благоприятно както на тялото, така и на ума и не изисква никакво действие и напрягане?

Когато чуем думата „релакс” си представяме кокетен хотел с хубава гледка сред природата, когато обаче чуем „пълен релакс” – асоциацията веднага ни отвежда до топли минерални бани, от които се издига пара дори и през зимата и в които можем да се потопим докато и последният напрегнат мускул в нас не се отпусне.

Минералните бани са добро решение не само в случаите когато имаме нужда от почивка, но и от лечение. В различните краища на България могат да бъдат намерени различни по съдържание и структура на водата минерални бани (баните в Девин, баните в Сапарева Баня, баните във Велинград, баните в Хисаря, баните в Сандански, баните в Бургас, баните в Добринище, баните във Вършец, баните в Поморие, баните в Сливен, баните в Павел баня и други).

В някои градове са запазени дори и градските минерални бани, които са се ползвали много навремето, но и днес успяват да привличат хората заради благотворното действие на водите.

Не винаги обаче намираме достатъчно време за почивка сред топлите води на минералните бани. Макар и без лечебни съставки, самата вода не губи своето успокояващо действие и е в състояние да ни накара да се чувстваме добре и в собствения си дом, стига да си изградим навика да взимаме вечер топъл и успокояващ душ. За да ни бъде приятно да правим това всяка вечер е необходимо да направим самото място приветливо. Мисълта, че ни предстои ремонт често ни кара да отлагаме, но има специалисти, които могат да ни опровергаят. Те знаят как бързо и качествено да правят бани по поръчка, бани за дома или бани в хотели. Работят с качествени материали и имат опит в тази сфера.

Когато се приберем изморени от работа и нито един филм не е в състояние да разсее мислите и тревогите от главата ни, се сещаме за добрата инвестиция, която сме направили – светла, красива и приветлива баня, в която можем да вземем мечтания топъл душ. Неслучайно казват, че водата пречиства. Всичко негативно като че ли изтича и се чувстваме по-свежи и леки и не ни се излиза от банята – мястото, което сме успели да превърнем в любимото на всеки член на семейството.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!