≡ Menu

Матрак за спалня

Спалнята е само за практични семейства като моето. Тук няма да видите диаманти, позлата, пискюлчета и други финтифлюшки. Няма да откриете и екзотични материали в изработката й. Леглото, гардероба, скрина – изобщо всичко е направено единствено и само за нас, а не за публика. Леглото е само за спане. Усещате, вероятно, че ключовата дума тук е матрак. За приятен сън е нужен удобен матрак, а не красиво легло! Не е възможно да не го знаете.

Спалнята на чудните сънища

Спалнята на чудните сънища

А какво мислите, че има под леглото? Всякакви неща, които ни са нужни и ползваме постоянно. Пространството под матрака е разделено на няколко секции за чекмеджета. Изрично настоявахме за това. Да има едно чекмедже само за чаршафи, друго голямо само за одеяла, третото – за бельо. Направени са съгласно новите евростандарти без стърчащи дръжки. Издърпваме ги лесно благодарение на колелцата им. Има и по едно малко нощно шкафче от двете страни. Полезни са: за чаша вода, телефоните, книгата преди сън, лаптопа.

В гардероба и шкафа също побираме много багаж. Големите чекмеджета на шкафа лагеруват на едни здрави релси, които нямат износване. В горното чекмедже слагаме дрехите за текущия сезона. В следващото – дрехите за следващия сезон и каквото остане отива в най-долното чекмедже. Идеята е, че когато захладнее наесен или стане вече топло напролет и се налага да сменяме сезонните дрехи, само лесно разменяме горните чекмеджета.

Шкафът, естествено, не е достатъчен за всички наши дрехи. Гардеробът също ни помага да съхраняваме връхните дрехи за студеното време. Той си има лост за закачалките, горен рафт, долна секция (която можехме да направим на чекмеджета, но се отказахме). Много държахме вратите на гардероба да имат повече панти, за да се предотврати провисването им. Така и ни го направиха; има по 5 панти на врата.

Спалнята така си я харесваме. Много важно, че не е масивна дървесина… Материалът е ламинирано ПДЧ. Т. е. Пресовани Дървесни Частици покрити със здрав ламинат. За да се чисти лесно и не го ядат червейчета. И това ни допада. Може да се понрави и на Вас.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!