≡ Menu

Магията на Родопите

Родопите са една от най-очарователните планини в България. Тя притежава всичко, за да заплени от прекрасни гори – иглолистни и широколистни за любителите на дивото и естественото, до курорти с петзвездни хотели за почитателите на лукса и спа процедурите.

Те са и една от предпочитаните туристически дестинации за българите поради своята достъпност и географска близост до най-голелите ни градове София и Пловдив. В последните години бяха извършени и значителни подобрения по инфраструктурата което направи пътуването удоволствие, а не изпитание.

Родопите

Родопите

Дефилето Варвара – Велинград се изминава вече само за 20 минути и предоставя удивителни гледки особено през пролетта, когато природата се събужда. Любителите на необичайните пътувания могат да изберат да преминат този маршрут и с теснолинейката, като ще трябва да отделят малко над час и половина за това. Предимството на това пътуване е че средната скорост на влака е под 20 км /час и могат да се направят прекрасни панорамни снимки.

Красотата на природата не може да бъде открита в градовете, тя трябва да се потърси по-нависоко и по-далече от тях.

Човек остава изумен от нейната красота и непокътнатост, като в това може да се уверите, ако посетите някои от язовирите в Западните Родопи – Широка поляна, Доспа и др.

Въпреки, че язовирите са изкуствени водоеми създадени от човека, тези в Родопите са сравнително отдалечени от населени места или разположени до малки такива и последствията от въздействието на човека върху природата са минимални. Край тях има къмпинг зони, както и малки вили в който можете да намерите основните санитарни условия, а също така и малки магазинчета от който да си закупите най-необходимите неща правещи деня приятен.

За любителите рибари това е една прекрасна възможност, тъй като повечето водоеми са зарибени със шаран и други сладководни риби, а в реките и потоците с повече търпение можете да уловите балканска пъстърва, която е малка но вкусна риба.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!