≡ Menu

Луксозни подаръци по поръчка

Много неща могат да минат за луксозни подаръци, особено когато са скъпи и красиви. Но истинските луксозни подаръци се правят по поръчка. Най-често те се изработват от сребро, понякога от злато, друг път – от мед, която след това се покрива със сребро.

Колкото до среброто, вероятно мнозина от нас знаят какво е светена вода. Обикновено в нея има разтворено сребро, чиито прословути качества на антисептичност и дезинфектиращо средство са познати от древността. Ето защо среброто е много предпочитан метал, когато се отнася до съдове и до прибори за хранене. Дори вървят слухове (да не кажем легенди), че хората, които се хранят с такива прибори, по-рядко боледуват, поне що се касае до болести, предавани като зарази.

Луксозни подаръци

Луксозни подаръци

Така или иначе сребърните прибори са великолепни луксозни подаръци. Не по-малко стойностни и предпочитани са и различните модели чаши и съдове от този благороден метал. Често те се съчетават с други съдове – чаши за вино, ритуални чаши и прочие, които се изработват от мед и се покриват със сребро с висока проба.

луксозни подаръци за мъже

луксозни подаръци за мъже

От мед често се изработват като луксозни подаръци, главно по поръчка, копия на антични съкровища, добили голяма популярност в последните години. Най-често след това те се покриват или със сребро, или с 45-каратово злато. Ето как получателят на луксозни подаръци от този вид може да се вживее в древните времена, да попие някакво познание за бита, обичаите и привичките на траките, римляните или древните гърци, като си служи с така изработените съдове. Още едно предимство е, че копията и дубликатите на съдове от антични съкровища се изработват като луксозни подаръци така, че не само красят един дом, но и служат на обитателите му, като биват употребявани в техния бит. Това увеличава стойността на такива луксозни подаръци, които придобиват не само духовна стойност като носители на историческо познание, не само и практическа стойност, тъй като получателите могат да си служат с тях, но и естетическа – всекидневната употреба на подобни вещи безспорно възпитава в усет към красивото.

луксозни подаръци за жена

луксозни подаръци за жена

Откакто в заведенията и обществените сгради пушенето е забранено домът остана като мястото, където пушачите могат на воля да се отдадат на своето удоволствие. И тъй като за тях то носи не само удовлетворяване на физическата им нужда от никотин, а е свързано и с още ред приятни усещания, много добри луксозни подаръци по поръчка се оказват различните аксесоари за пушене. Изработват се специални пепелници както за обикновени цигари, така и за лула, за пури и пурети. Лулата е най-благодатна като център, около който могат да се измислят най-разнообразни луксозни подаръци – кутии за тютюн, инструменти за почистване и тъпкане на тютюна и много други.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!