≡ Menu

Лозенец – Хотели, квартири и къщи за гости в село Лозенец

Почивката в село Лозенец предлага на своите посетители нощувки в хотели и къщи за гости под наем. През последните години мястото се превърна в притегателно за всеки, който търси различната ваканция далеч от шума на големите курорти.

Почивката в село Лозенец

Почивката в село Лозенец

Лозенец не е от най-старите селища по родното Черноморие, въпреки всичко неговото стратегическо разположение между магичната Странджа и красивото ни море го прави желана дестинация, особено за гости от столицата. Корал е един от плажовете, които предлагат един впечатляващ начин за отпуска далеч от градския шум и презастроените големи курорти на Север по бреговата ивица.

къщи за гости в Лозенец

къщи за гости в Лозенец

Селището се нарича Лозенец заради традициите в областта на лозарството, като е обградено с множество хектари лозя. Ще откриете това специално място на пътя между Приморско и Царево, а разстоянието от Бургас до Лозенец е 60 километра. Своето съществуване селцето започва като рибарско, но забелязвайки чистия планински въздух и страхотния плаж все повече хора избират да отседнат в някоя от многото къщи за гости в Лозенец или пък да си резервират хотелска стая тук.

Не е тайна, че голяма част от столичния елит, която предпочита българско море избира именно Лозенец за своята лятна почивка. С увеличението на потока туристи през последните години се появиха и по-големи хотели, които да отговорят на повишеното търсене на нощувки във Вили под наем и квартири в Лозенец. На два от шестте плажа има и условия за къмпингуване, нещо, което е високо ценено от гостите на селцето.

Вили под наем

Вили под наем

Едва на два километра от Лозенец ще откриете и най-голямата защитена зона у нас, а именно природния парк Странджа. Само на 14 километра пък е българският Стоунхендж – Беглик Таш, които е използван още от най-ранна древност за религиозни ритуали и има формата на кръг като в създаването му са отчетени моментите на слънцестоене и равноденствие. Ако пък сте фен на плажовете и морската вода, то не можем да не споменем и факта, че според изследванията, именно Лозенец е отчетен като мястото с най-чиста вода на българското крайбрежие.

Възползвайте се от многото възможности за квартири и нощувки, които курорта предлага и резервирайте своята стая в една от многото къщи за гости или хотели в Лозенец още сега.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!