≡ Menu

Лечение на косопад с люти чушки

Сред най-популярните рецепти срещу косопад е тази с люти чушки. Народните лечители я препоръчват често при оплешивяване заради физически или психически стрес, което състояние е особено характерно при жените. Причина за шок може да стане бременност или раждане, различни промени в нивата на хормоните, необмислена диета за отслабване и др.

При косопад заради стрес също така е много важно да се установи източникът на притеснения, след което да се неутрализира. Според експертите шоковите състояния свиват кръвоносните съдове, така се намалява притока на кръв към крайниците и в частност към скалпа. Точно тук парещото свойство на чушлето може да помогне, тъй като загрява кожата на главата и засилва кръвообращението.

Рецепта при косопад

Вземете прясна лютива чушка и я срежете на две. Преди това изплакнете косата обилно с хладка вода и започнете да третирате докато скалпът още е влажен и мек. Не се притеснявайте, ако запари – точно това е целта и усещайки това не много приятно чувство, всъщност ще разберете, че билката вече действа. Лютивото не само подобрява оросяването в третираните участъци, но и стимулира нервните окончания.

Настойка срещу косопад с люти чушки и водка

Нарежете на дребно две шепи с лютиви чушки, после ги поставете в шише и залейте със силна водка. Оставете да киснат в продължение на петнадесет дни, за предпочитане е да ги съхранявате на тъмно място. След като настойката стане готова, започнете да третирате засегнатите от косопад участъци, а ако е необходимо – цялата глава. Препоръчително е да се прилага веднага след излизане от банята, върху чиста коса.

Все пак отбележете, че в състояние на косопад нищо и никога не е сигурно. Поради тази причина е добре да потърсите квалифицирана помощ от специалист, който да определи кои са причините и подходящо лечение.

Лютивите чушки помагат и при други медицински състояния.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!